Khasiat setanding susu awal lembu

Minyak kelapa dara merupakan satu pilihan makanan terbaik dalam membantu meningkatkan kesihatan badan kerana ia mempunyai khasiat dan kualiti yang hampir sama dengan susu awal lembu.

Pemilik Mega Alif Manufacturer, Mohd. Tamrin Mohammad, 45, mendakwa, minyak kelapa dara merupakan pilihan yang bernutrisi tinggi serta kaya dengan asid laurik dan sesuai untuk dijadikan makanan tambahan.

Beliau berkata, memakan produk yang dihasilkan daripada minyak kelapa dara harus dijadikan amalan kerana ia bukan sahaja dapat membantu menjadikan badan lebih bertenaga, malah meningkatkan imunisasi badan melawan penyakit.

”Minyak kelapa dara juga dapat membantu seseorang itu untuk mengawal kandungan lemak dalam badan di samping mengurangkan pembiakan virus berbahaya dalam badan bagi meningkatkan daya tahan melawan penyakit.

”Mungkin kedengaran pelik, tetapi hakikatnya minyak kelapa dara adalah berbeza dengan minyak yang lain,” katanya ketika ditemui Utusan Malaysia di sini, baru-baru ini.

Pada masa ini, Mega Alif Manufacturer berjaya menghasilkan beberapa produk kesihatan daripada minyak kelapa dara termasuk makanan tambahan, minyak urut dan gula merah.

Mohd. Tamrin berkata, antara keunikan minyak kelapa dara ia tidak mempunyai rasa minyak, sebaliknya seperti rasa air tetapi berlemak seperti air kelapa.

”Kami juga telah menghasilkan minyak kelapa dara perisa oren bagi menggalakkan orang ramai untuk menikmati khasiatnya dalam rasa yang lebih sedap,” katanya.

Pihaknya juga sedang menggiatkan usaha mempelbagaikan produk keluaran Mega Alif bagi menarik masyarakat menjadikan minyak kelapa dara sebagai sebahagian daripada kegunaan harian mereka.

”Mungkin perkara ini masih lagi baru dalam pasaran dan kegunaannya masih belum meluas, tetapi saya yakin pada masa akan datang ia mampu menjadi antara produk penting dalam kehidupan seharian,” katanya.

Mereka yang berminat mengenai produk kelapa dara ini boleh menghubungi Mohd. Tamrin di talian 012-7576343 dan 019-7576343.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s