Kopi herba Qaisara jadi tumpuan penggemar

wu_03.1

Paridah Abdullah dibantu suaminya Roslan Sahidon bagi menghasilkan produk kopi herba Qaisara yang kaya dengan pelbagai khasiat di Alor Setar.


ALOR SETAR 11 Jun – ”Tiada jalan mudah dalam bidang perniagaan, hanya perlu bersabar jika masalah datang menimpa.”

Itulah kata-kata pengasas kopi herba Qaisara, Paridah Abdullah, 42, mengenai rahsia kejayaannya dalam menghasilkan produk kopi herba yang mula mendapat tempat di pasaran tempatan.

Mempunyai pengalaman selama 20 tahun dalam bidang perniagaan, menjadikannya cekal dalam menempuh cabaran bidang tersebut.

“Sejak muda lagi saya sudah bergiat dalam bidang perniagaan dan saya tidak tahu buat kerja lain selain berniaga.

“Berniaga sudah menjadi darah daging saya dan saya bernasib baik, niat untuk mempunyai produk sendiri tercapai juga,” katanya ketika ditemui di sini hari ini.

Menurut Paridah, kopi herba Qaisara yang mula menjengah pasaran pada Julai 2008 adalah hasil usahanya serta suami, Roslan Sahidon, 48, yang banyak memberi galakan dalam bidang perniagaan ini.

“Saya berazam untuk menghasilkan kopi herba yang 100 peratus dihasilkan oleh orang Islam.

“Selain memenuhi tanggungjawab fardu kifayah, saya mahu produk kopi herba Qaisara yang kaya dengan pelbagai khasiat dikongsi oleh semua lapisan masyarakat,” katanya.

Jelasnya, antara ramuan herba yang terkandung dalam kopi herba Qaisara ialah pokok belimbing tanah, senduduk, tutup bumi, hamba raja, serta pueraria marifica.

“Kopi ini sesuai diminum untuk seisi keluarga dan kini pihak kami menumpukan untuk mempromosikan produk ini kepada penggemar produk herba di negara ini.

“Saya juga bertuah kerana terpilih untuk menjadi usahawan di bawah seliaan Lembaga Kemajuan Pertanian Muda (MADA) yang banyak membantu usahawan kecil seperti saya,” katanya.

Ujarnya, MADA banyak memberi tunjuk ajar bagaimana untuk menjalankan perniagaan berasakan produk herba ini.

Paridah memberitahu, selepas menghasilkan produk kopi herba Qaisara itu, dia bercadang untuk menghasilkan teh berperisa mangga serta makanan serat berasaskan beras bagi menambah produk keluarannya di pasaran tempatan.

“Masyarakat kita memang pentingkan penjagaan kesihatan dan saya akan terus menghasilkan produk-produk bagi membantu mereka yang menitik beratkan penjagaan kesihatan.

“Selagi saya berdaya bidang perniagaan akan terus menjadi sumber rezeki utama saya,” katanya yang boleh dihubungi di nombor 017-4045267.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s