Peluang sertai bengkel kambing dan ikan air tawar

ag_031

Bengkel kambing yang diadakan di Ladang Syamille Agro Farm bakal memberi pendedahan kepada peserta dalam pelbagai aspek ternakan.


Selepas menganjurkan beberapa siri bengkel pertanian sejak setahun lepas melibatkan penanaman cendawan, ternakan ikan keli dan kambing, tahun ini program bertujuan melahirkan usahawan pertanian tersebut diteruskan lagi.

Pada tahun ini ia bermula dengan Bengkel Usahawan Bersama Mega Utusan Malaysia melibatkan teknologi fertigasi iaitu penanaman menggunakan sistem pengairan baja dan air serentak untuk pokok cili.

Beberapa siri bengkel tersebut diadakan dan mendapat sambutan menggalakkan peserta dari serata pelosok negara.

Bengkel anjuran Utusan Malaysia itu mendapat penajaan Agro Bank, selain kerjasama strategik dengan May Consult, sebuah syarikat perunding pertanian tempatan.

Dua bengkel akan diadakan serentak iaitu Bengkel Usahawan Kambing pada 24 hingga 27 April ini di Ladang Syamille Agro Farm Sdn. Bhd. di Kuala Kangsar, Perak, manakala Bengkel Usahawan Ikan Air Tawar-Ketutu, Haruan akan diadakan pada 25 hingga 27 April di Sungai Petani Kedah. Bersama-sama ini disertakan borang penyertaan untuk mereka yang berminat menyertai bengkel tersebut dengan bayaran RM150 seorang.

One thought on “Peluang sertai bengkel kambing dan ikan air tawar

  1. Assalamualaikum En Zainuri saya berminat untuk mengikuti kursus penternakan kambing,ayam kampung dll.

    Terima Kasih

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s