Utusan anjur bengkel fertigasi dan ternakan ikan air tawar

ag_031

PENGENDALI bengkel, Dr. Mahamud Shahid memberikan penerangan kepada peserta yang mengikuti Bengkel Usahawan Fertigasi MEGA-Utusan Malaysia, baru-baru ini.


SETELAH berjaya menganjurkan dua siri Bengkel Usahawan Fertigasi MEGA-Utusan Malaysia bersama AgroBank dan May Consult yang mendapat sambutan mengalakkan, penganjur bersetuju untuk mengadakan dua siri lagi Usahawan Fertigasi pada bulan ini.

Bagi mereka yang berminat, penganjur telah menetapkan dua tarikh iaitu pada 13 hingga 15 Mac 2009 untuk bengkel fertigasi siri ketiga, manakala 27 hingga 29 Mac 2009 untuk bengkel siri keempat.

Bengkel yang diadakan selama tiga hari dua malam mendedahkan peserta kepada pengenalan fertigasi, motivasi, pengurusan dan penjagaan penanaman pertanian berasaskan moden itu.

Selain itu, para peserta juga akan diperkenalkan dengan asas kewangan untuk melahirkan usahawan tani yang berjaya.

Bengkel teori akan diadakan di Pusat Latihan Agrobank, Bangi manakala latihan amali diadakan di Kampong Batu 3, Mambau, Negeri Sembilan.

Bayaran sebanyak RM150 dikenakan kepada para peserta meliputi penginapan, makan minum, pengangkutan dan latihan amali.

Selain Bengkel Fertigasi yang diadakan bulan Mac, penganjur turut mengadakan Bengkel Usahawan Kolam Air Tawar (Ikan Puyu dan Talapia) pada 20 hingga 22 Mac 2009 bertempat di Kompleks Teknologi Pertanian, Jabatan Pertanian, Sungai Udang, Melaka.

Orang ramai yang ingin menyertai bengkel ini dikehendaki menghantar butir-butir peribadi seperti nama, alamat rumah, nombor kad pengenalan, nombor telefon bimbit dan sedikit maklumat peribadi mengenai pengalaman dalam pertanian.

Butir peribadi berkenaan hendaklah dihantar ke Urusetia Bengkel Usahawan MEGA-Utusan-AgroBank, Utusan Melayu (Malaysia) Berhad, Kompleks Sri Utusan, Lot 6, Jalan P/10, Kawasan Perusahaan Bangi, Seksyen 10, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor Darul Ehsan atau faks ke talian 03-89243911.

Peserta-peserta yang berjaya setelah melalui tapisan dari panel pemilihan akan dihubungi oleh urusetia dan surat tawaran akan dikeluarkan kepada peserta.

Sebarang maklumat mengenai bengkel itu boleh menghubungi urus setia di talian 012-2846811 (Rosli).

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s