Bengkel Usahawan Fertigasi MEGA-Utusan bermula

Bengkel Usahawan Fertigasi Mega-Utusan dengan kerjasama Agro Bank (Siri 1) akan bermula 13 hingga 15 Februari ini.

Peserta yang berjaya diterima pada siri kali ini berpeluang mendapat bimbingan mengenai topik seperti Pengenalan Skim Dari Agro Bank, Rancangan Perniagaan dan Strategi Pemasaran,

Topik lain termasuk Pengenalan Teknologi Fertigasi, Sistem Pengairan Fertigasi, penanaman Secara Fertigasi, Kawalan Musuh Tanaman dan Latihan Perniagaan

Latihan Amali akan dijalankan di Tapak Projek, Kampong Batu 3, Mambau, Negeri Sembilan, manakala bengkel teori akan diadakan di Pusat Latihan Agro Bank (Abadi) Bangi, Selangor.

Memandangkan sambutan yang menggalakkan, pihak penganjur bercadang mengadakan Bengkel Fertigasi setiap bulan bagi memberi peluang orang ramai yang telah menghantar borang penyertaan mengikuti bengkel ini seterusnya.

Menurut Pengurus Abadi, Abdul Shukor Abdul Jabbar, oleh kerana peserta dihadkan kepada jumlah yang kecil, pihaknya akan mengadakan siri bengkel usahawan Fertigasi setiap bulan untuk memberi peluang kepada orang ramai dapat mengikuti bengkel ini.

Harapan beliau, supaya semua peserta yang telah mengikuti bengkel ini dapat memulakan projek fertigasi ini.

Bagi membimbing peserta-peserta bengkel ini kelak, May Culsant yang dilantik oleh Agro Bank akan memberi perkhidmatan dan pemantauan dari semasa ke semasa kepada peserta yang telah memulakan projek tersebut.

Bayaran sebanyak RM150 dikenakan kepada setiap peserta meliputi penginapan, makan minum , pengangkutan di tapak amali dan sijil penyertaan.

Tambah beliau lagi, pihaknya bersama MEGA-Utusan Malaysia akan mengadakan beberapa siri bengkel usahawan untuk bulan Mac dan April ini, antaranya ternakan kambing, ternakan ikan air tawar dan cendawan.

Orang ramai yang ingin menyertai bengkel ini dikehendaki menghantar butir-butir peribadi melalui borang penyertaan yang disiarkan diakhbar ini ke : Urusetia Bengkel Usahawan MEGA-Utusan-AgroBank, Utusan Melayu (Malaysia) Berhad, Kompleks Sri Utusan, Lot 6, Jalan P/10, Kawasan Perusahaan Bangi, Seksyen 10, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor Darul Ehsan.

Sebarang maklumat mengenai bengkel itu boleh menghubungi urus setia di talian 012-2846811 (Rosli) atau 017-4661475 (Faiq).

One thought on “Bengkel Usahawan Fertigasi MEGA-Utusan bermula

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s