Perintis Niaga sasar permintaan tinggi

KUALA LUMPUR 28 Dis. – Perintis Niaga Bhd., anak syarikat Perintis Agrotech Center menyasarkan permintaan yang tinggi terhadap produk terbaru termasuk Bio-Tani dan Bio-Ternak.

Pengurus Besarnya, Hilmy Hamzah berkata, produk yang dihasilkan sendiri ini baru sahaja diperkenalkan di pasaran dan mempunyai kandungan dan fungsi yang berbeza.

Katanya, produk itu adalah Bio-Tani yang berfungsi sebagai teknologi penggalak pertanian, dan Bio-Ternak bertindak sebagai teknologi penggalak binatang ternakan.

Sementara itu, Bio-Bokashi adalah baja pembekal khasiat kepada tanah dan tanaman, Bio-Enviro berfungsi dalam mengawal kualiti air bagi kolam takungan sisa industri serta mengatasi masalah alam sekitar dari segi pencemaran bau dan merawat sisa sampah.

Hilmy berkata, Bio-Ball pula bertindak mengawal kualiti air.

‘‘Kami baru sahaja mencipta satu teknologi berorientasikan penggunaan mikroorganisma baik yang merupakan satu penemuan terbaru menggunakan formula dari Jepun untuk membolehkan usahawan meningkatkan hasil tanaman mereka,’’ katanya kepada Utusan Malaysia baru-baru ini.

Selain itu juga, ia merupakan sebagai satu teknologi pemangkin kepada industri pertanian di mana ia dapat membantu menyelesaikan masalah yang dihadapi para usahawan khususnya dalam bidang pertanian.

Sementara itu, Perintis bercadang untuk membuka cawangan kilang terbarunya di Semenyih yang dianggarkan bernilai RM1 juta.

‘‘Kami, kini mempunyai sebuah kilang yang terletak di Temple Park, Rawang dan akan datang kami akan membuka sebuah lagi kilang dan mendapat bantuan dari Majlis Amanah Rakyat (Mara)”, ujarnya.

Menurut Hilmy, selain memperkenalkan produk terbaru keluarannya, Perintis juga turut menyediakan perkhidmatan konsultan di mana para usahawan akan diberi tunjuk ajar bagaimana untuk menceburkan diri dalam industri ini.

‘‘Produk terbaru Perintis menyumbang sebanyak 50 peratus keuntungan syarikat dan selebihnya bergantung kepada perkhidmatan perunding dan konsultan”, tambah beliau.

Ditanya tentang kelebihan produk ini, beliau berkata, secara biologinya ia akan memulihkan kembali struktur asal yang telah rosak dan menyuburkannya kembali serta mencegah kerosakan yang lebih terhadap struktur sungai, udara dan lain-lain.

‘‘Ini secara langsung akan dapat membantu mengurangkan sisa toksik yang terdapat pada struktur asal hidupan tersebut dan jika tidak dirawat, ia akan mengakibatkan kesan-kesan negatif antaranya seperti bahan buangan sistem ternakan, bakteria yang terdapat dalam kolam dan sebagainya,” jelas beliau.

3 thoughts on “Perintis Niaga sasar permintaan tinggi

  1. saya mau sangat produk ni tetapi macam tidak mau ke sabah je. Kalau begitu perhalnya bagus saya kasi makan ikan keli dengan tanah gunung kinabalu.

  2. macam manalah caranya untuk import produk pro asli ni ke sabah. Saya sanggup tanggung kos penghantaran dari kl ke sabah.

  3. cubala kasi tau. harga produk printis dagangan dan kos penghantaran. ke ramdan9977@gmail. atau gosb9977@hotmail. atau faks 088976936.

    saya punya telpon : 0168339936

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s