Siswazah perkenal produk kupang segera

SERDANG 18 Ogos – Para pengunjung Pameran Pertanian, Hortikultur dan Agro Pelancongan Malaysia (MAHA) 2008 di sini turut tertarik dengan inisiatif bekas pelajar Kolej Uniti memasarkan kupang segera dengan lima pilihan pes perasa iaitu lada hitam, sambal, rendang, lemon dan tomato.

Menggunakan jenama Mr. Mussel, produk berkenaan boleh disimpan dalam bentuk sejuk beku selama setahun.

Penolong Pegawai Operasi Les Moules Siswazah Sdn. Bhd. (Les Moules), Subaidah Sidek berkata, kupang segera itu dijual dalam bentuk separa kulit dan pengguna hanya perlu memanaskannya bersama pes selama lima minit.

“Hasrat kami adalah untuk membudayakan pemakanan kupang yang kaya dengan pelbagai khasiat seperti yang diamalkan oleh masyarakat Perancis.

“Kupang segar sebenarnya tidak susah untuk dimasak namun proses membuang ‘janggutnya’ yang tidak boleh dimakan itu mungkin agak renyah bagi sesetengah orang, kerana itulah kami memperkenalkan kupang segera ini,” katanya ketika ditemui pada MAHA 2008 di sini baru-baru ini.

Subaidah berkata, pihaknya percaya kupang segera Mr. Mussel mempunyai potensi yang tinggi dan perkara itu telah dibuktikan apabila rangkaian pasar raya Jusco cawangan Bandar Utama, Cheras Selatan dan Mid Valley telah memasarkannya bermula Julai lalu.

Selain kupang segera, katanya, pihaknya juga menjual produk kupang yang ditambah nilai seperti nuget, snek kupang pedas manis dan kerepek kupang perisa asli, lada hitam, bawang putih dan kari.

Katanya, sambutan yang diberikan masyarakat terhadap produk berasaskan kupang amat menggalakkan walaupun ramai antara mereka sedikit terkejut apabila diperkenalkan dengan produk terbabit.

Maklumat lanjut mengenai produk kupang Les Moules boleh diperoleh dengan menghubungi 06-9526005 atau 012-3382645.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s