PERKHIDMATAN WIRING

Fokus Perkhidmatan Dalam Lembah Klang Serta Sekitarnya

Anda inginkan Perkhidmatan Yang Ditawarkan ??

Harga Wiring

1. Wiring lampu/kipas = dari RM 70
2. Wiring Plug = dari RM 90
3. Wiring aircond (1.5HP kebawah) = dari RM130
4. Wiring Water Heater = dari RM130

Harga pemasangan

1.Pasang semua jenis lampu = dari RM10
2.Pasang semua jenis kipas = dari RM20
3.Pasang Water Heater = RM50
4.Pasang piring Astro = dari RM80
5.Pemasangan DB bergantung pada bilangan kapasiti.

Nota: Untuk additional wiring rumah kediaman & kedai sahaja.

Harga masih boleh dirunding berdasarkan kuantiti dan lokasi. Kalau banyak dapat ler diskaun.

Sila telefon/sms/whatsApp: 019-2100068
@ email : harizamrry@yahoo.com
@ Sila tinggalkan phone coz untuk saya hubungi

167 thoughts on “PERKHIDMATAN WIRING

  1. salam…
    nak tanya harga kerja-kerja wiring seperti di bawah

    Pemasangan Kipas 1

    Pemasangan & Wiring Kipas 3

    Pemasangan Lampu 10

    Pemasangan & Wiring Lampu 3

    Pemasangan & Wiring Soket suis 3

    Pemasangan & Wiring Water Heater 1

    Tq in advance

  2. Salam Saza,

    Kawasan Meru pun saya ada buat tapi berdasarkan kuantiti..kalau satu dua point mungkin tidak..kalau banyak boleh saya consider. Saya baru je balik wiring rumah dari TTDI Jaya. Installatian 53 unit lampu.

  3. Salam,

    Kawasan Kota Damansara ada buat tak? Berapa kos untuk kerja berikut:
    – pasang downlight + wiring (kat plasterceiling) = 15
    – pasang flourescent + wiring (kat plaster ceiling) = 8
    – airkon point = 4
    – power point = 9 (termasuk untuk ubah lokasi)
    – pasang lampu dinding = 4

    TQ.

    • Salam, saudara;

      Rumah baru, dibuat oleh pemaju, kat Nilai;
      Nak tanya kos lengkap untuk pasang lampu & kipas seperti berikut:

      – downlight 38 biji (ruang tamu + bilik + bilik air + dapur)

      – kipas syilig ( 5 biji )

      – kipas dinding (2 biji)

      – lampu dinding ( 1 biji)

      Terima kasih.

  4. Askum harizamrry,

    adakah harga wiring di atas untuk wiring di dalam dinding? Jikalau ya, adakah termasuk dengan harga barang (simen/pasir)?

    secondly, harizamrry buat relocation of TNB meter tak? sekarang nie, TNB meter tu di dinding dalam rumah dan saya hendak relocate ke dinding luar rumah.

  5. En. Hazif

    Untuk wiring dalam dinding (conceal)harga adalah berlainan iaitu RM5/kaki termasuk dengan plaster simen dinding kembali.

    Dulu saya ada buat, tapi agak bahaya sebab buat kerja tu dalam keadaan wire hidup…tapi masih boleh kalau mahu…

  6. assalamualaikum en harizamrry,

    boleh tlg sebut harga kos utk kerja2 re-wiring (dalam dinding) di bawah:
    Light point = 35
    13Amp switch socket outlet = 20
    Air-cond point = 5
    Wall and ceiling fan = 6
    Water heater = 2

    terima kasih

  7. salam…
    nak tanya harga kerja-kerja wiring seperti di bawah

    Pemasangan Kipas -2 (alih kipas luar masuk bilik-1)

    Pemasangan & Wiring Kipas 1

    Pemasangan Lampu 4

    Alih Soket suis 2 (alih dalam 5cm jek)

    Pemasangan & Wiring Soket suis 1

    Pemasangan & Wiring Water Heater 1

    Upah cat rumah 8500sq (aprtment)
    Kawasan Bangi.

  8. Nak Tanya…klu rumah kat sepang boleh buat tak?

    Boleh beri harga untuk pemasanagan:

    1. 8 biji kipas siling
    2. 7 biji lampu candilier (dah pasang)
    3. 13 biji lampu panjang
    4. 5 biji lampu dinding
    5. 1 lampu gate
    6. 3 lampu gantung
    7. 2 lampu lekat siling

    Thanx

  9. Salam…

    Rumah Apartment kat Selayang blh ke? Nak pasang 10 lampu & 1 kipas remote control je. Lagi satu, leh pasang rel langsir tak?

    TQ

  10. Salam,
    Berapa kos untuk wiring seperti dibawah:
    1- 3 point kipas (2 biasa, 1 remote)
    2- 6 plug point

    Ada buat renovation rumah ke selain dari wiring.

  11. salam bos boleh bagi harga untuk…

    wiring wire power supply dari luar umah sampai dalam umah ke(kotak fius kat dalam umah tu kena curi la)duduk aparment(jarak dalam 10kaki…fius2 kat kotak dekat pintu masuk biasa nya tempat dia….

    nak tau..
    1.upah wiring wire seperti diatas
    2.fius dalam kotak tu
    3.upah pasang 10 lampu(wiring dah ade)
    4.upah pasang 1 kipas(wiring dah ade)
    5.upah pasang kipas di bilik(wiring tak ade)

    lokasi putra perdana puchong(aptm. kenanga tkt 4)

    ady 013-3064694

  12. salam,..
    nk tanya ,…baper harga kalo wiring
    -14 lampu downlight
    -8lampu kalimantang
    -3lampu dinding luar rumah
    -11soket
    -4kipas biasa,1kipas hiasan
    db 18way
    earthing,meter,..
    -sume pendawaian tanam dalam dinding

  13. wiring dag ada cuma

    -12 lampu downlight
    -14lampu kalimantang
    – 8 kipas biasa ,1 kipas hiasan

    barang berapa kos dan upah berapa kos

  14. saya nak wiring kedai baru saya.untuk bisness cc..barang2 semua saya sediakan..ni brang2 yang perlu dipasang

    1)kotak fius 14ways ( termasuk main switch,elcb,mcb 5 pcs sahaja)
    2) socket 13A x 19 pcs
    3)suiz on off x 1 pcs
    4)kipas dinding x 4 pcs

    keluasan kedai dalam 18′ x 30’…so berapa upah yang dikenakan?wayar pon semua saya sediakan…harap dapat buat quatation…send ke email saya…terima kasih

  15. askum,

    berapa kos untuk pasang

    11 lampu ade point dah
    1 lampu xde point
    2 kipas syiling
    2 kipas dinding

    tima kasih

      • brape kos tuk pasang + wiring
        1. Fluorescent
        2. Downlight + make hole
        3. Other type of lamps
        4. Door Bell
        5. Fan
        6. Water Heater
        7.candilier
        8.plug socket

        klo ubahsuai rumah kos dia sama ker?
        camne klo pkai casing atau dlm dinding plak?

  16. salam…email hr tu terpadam.

    nak tanya harga kerja-kerja wiring seperti di bawah

    Pemasangan Kipas -2 (alih kipas luar masuk bilik-1)

    Pemasangan Lampu 4

  17. salam,
    1. leh bagi istilah wiring?
    2. apa beza pasang?
    3. jika point untuk lampu, leh pasang kipas ke?ke kena re-wiring + plasterwall sekali?

  18. Nak tanya utk quotation

    1. 3 socket – 2 water heater/1 aircond
    2hp(wiring)
    2. 2 kipas – takde suis lagi(wiring+pasang)
    3. 2 lampu – pasang jer
    4. 1 kipas – pasang jer
    5. nak minta check kan ada lampu yg tak boleh on (suspect macam wiring)

  19. salam tuan tanah..
    pergh.. saya begitu teruja bila lihat website tuan tanah nie… wiring pun buat secara online yer..

    sambutan pun menarik.. syabas tuan tanah..

  20. Salam ..nizam..saya ada hubungi Nizam tempohari.Lokasi Lestari Puchong , LEP 5.Nak tanya kos utk keja berikut :

    1.Wiring/Pasang Kipas – 4 unit
    2.13Amp switch socket outlet – 3 unit
    3.Wiring/Lampu dinding – 1
    4.Cat 3 bilik tidur (atas) + i living hall (dalam 1000sqft)

    .Kemungkinan besar hendak buat weekend ni (Sabtu/Ahad).
    Harap dapat sms quotation di 0173068248.

    Terima Kasih.

  21. brape kos tuk pasang :-

    1.DB box
    2.13 lampu(wiring dah ade)
    3.7 kipas(wiring dah ade)
    4. pasang+wiring air-cond

    lokasi putra perdana puchong,semi-d

  22. salam…
    saya pun nak tanya harga kerja-kerja wiring seperti di bawah

    Pemasangan Kipas Ceiling (dah ada hook)- 3

    Pemasangan Kipas Dinding (suis takde)- 2

    Pemasangan Lampu – 10 point

    Kawasan Taman Dahlia, Bandar Baru Salak Tinggi.

    Email saya secepat mungkin yerr.. terima kasih..

  23. salam en Zamry,
    saya nak tanya kos pemasangan lampu. wiring dah siap cuma nak pasang lampu sahaja.
    pemasangan lampu = 19
    kipas = 3
    kalau rumah di Putra Nilai boleh ke?
    berapa agaknya charge yang akan dikenakan? kalau boleh jawapan segera. tq.

  24. cik nizam sy dalam proses nk membukak restoran yg berhawa dingin…sy nk tanye kos kerja2 yg sprti berikut..

    pemasangan dan membekal aircond
    1hp(1biji)1.5hp(2biji),2hp(1biji)2.5hp(2biji)3hp(1biji)

    point lampu 22pcs(tanam)
    point soket 13pcs(tanam)
    door acess 1pcs(yg ade nombor)
    siling 2×4 yang boleh angkat luas 12kakix8kaki…

    mntk tlng send qoutetion ek..

  25. Salam En. Nizam

    Saya nak ty harga untuk pemasangan :

    lampu kalimantan – 9
    lampu downlight – 4
    lampu dinding – 1
    lampu gantung – 2

    kawasan bandar sri pristana sungai buluh ada buat tak

    tq.

  26. salam en Zamry.Boleh sediakan quotation wiring utk :

    – Pasang & wiring (2m) kipas siling -2
    dalam konkrit (2m x 2 unit)
    – Pasang & wiring lampu (2m) -2
    – Pasang lampu -8
    – 13Amp switch socket outlet – 4
    – Pindah & Pasang aircond
    – Pindah & Pasang astro

    Saya di kaw bukit pucong.

    TQ

  27. maaflah jika soalan lari daripada tajuk..
    en zamry ada ke tidak membuat kerja membaiki kerosakan pintu grill (jam di bhgn kunci grill…
    saya di kaw putrajaya..

  28. salam en zambry.
    saya nak tanya, jika nak saya nak pasang 15 point soket berapa kos nya sekali upah? saya tinggal di kawasan rawang..
    tq

  29. Selamat petang,nak tanya kat Nilai Desa Kolej en.buat tak.nak pasang
    4 kipas untuk 4 bilik tidur .takda point tak da wiring,cos sebelum ini untuk aircond aje.lampu memang ada.
    Kemudian satu ld dah ada point dan hook living room tingkat atas tapi tinggi.
    mintak sebut harga untuk brand kipas KDK dengan Twister..yang mana lebih bagus ah?panasonic?

    Harap balas…TQ

    rumah dua tingkat takda plaster siling..nak tukar doorknob satua je boleh free ke..i dah beli tak tau pasang..hahaha

  30. Salam,

    Saya nak tanya , kalau wiring cable Cat5/6 ada buat tak? Saya nak buat wiring dari router, pastu ikut ceiling keluar balek kat bilik-bilik.

    pastu kalau saya nak pasang kipas tapi takde tempat hook kipas camne kira plak.

    Saya di kawan alam damai cheras.

    terima kasih

  31. Salam
    boleh email quotation kos pasang lampu / kipas untuk rumah baru:

    1. pasang 13 set lampu kalimantang panjang
    2. pasang 4 set lampu kalimantang pendek
    3. wiring & pasang water heater
    4. pasang piring astro
    5. pasang 3 unit kipas

    lokasi di salak tinggi, sepang. rumah teres 2 tingkat.

    Berapa hari untuk pasang semua tu?

    TQ.

  32. salam…
    nak minta quatation tuk pasang lampu dan kipas..

    kipas remote – 2
    lampu siling – 13
    pindah dan pasang astro

    apartment area bandar putra permai, seri kembangan (berhampiran Pasar Borong)

    tq…

  33. Salam

    Minta quotation seperti dibawah:

    – Upah pasang wire 25mm (4 wire & 1 wire earth) dari tkt bawah (meter) sampai tkt 3 termasuk trunking sepanjang 17 kaki.
    – upah pasang lampu 17 unit dan suis lampu 13 unit
    – upah pasang plug 17 point
    – upah pasang suis air cond 5 point.

    Semua pemasangan dengan menggunakan pvc conduit.

    Lokasi di Gombak

  34. brape kos tuk pasang + wiring
    2 lampu panjang+ 1 pendek,4 Downlight,4kipas dah ad wiring,satu dlam bilik xde,2Water Heater,tambah plug kat tv ruang tamu.

  35. salam…

    saya nak tanya harga kerja-kerja wiring seperti di bawah

    Pemasangan Kipas – 2 unit

    Pemasangan & Wiring Kipas – 3 unit

    Pemasangan Lampu kalimantang jimat elektrik – 11 unit

    Pemasangan & Wiring Water Heater – 1 unit

    Point Aircond – 1hp (1 unit), 2hp (1unit)

    Lokasi apartment seksyen 22 shah alam selangor

    Tq

  36. saudara,

    Nak mintak quotation untuk:
    1. Psg 3 unit aircond (2 unit 1 hp {1 lama & 1 baru} & 1 unit 1.5 hp) * 1 unit 1hp tu kena buka dan pasang kat bilik lain)
    2. wiring untuk 2 aircond
    3. Psg splitter untuk ASTRO
    4. Wiring dan psg 1 unit down-light.

    Lokasi Kota Warisan, Sepang

    TQ

  37. Terima kasih mr.zamry atas kerja wiring dan cat umah.Kata orang terima kasih daun keladi lain kali ada projek boleh suruh lagi.

  38. Salam,

    En. Zamry, saya nk mintak tlg repair wiring ceiling fan. rumah saya di seksyen 8 bdr br bangi. akibat hujan lebat, air keluar dr ceiling melalui fan dan mengakibatkan trip apabila suis fan dibuka. fyi, saya on leave besok 1 mac utk menguruskan hal ini. minta feedback en. zamry ASAP. time kasih

  39. Salam bro,

    Boleh quote utk saya @ Tmn Lestari Putra Seri Kembangan utk psg 3 set kipas siling?

    1)@ ruang makan – pemasangan kipas baru + wiring + hook siling konkrit + relocate lampu siling ( coz takut berbayang pulak pasang kipas dekat dgn lampu)

    2)@ bilik bwh – pemasangan kipas baru + wiring + hook siling konkrit + relocate lampu siling ( coz takut berbayang pulak pasang kipas dekat dgn lampu)

    3)@ ruang hall tkt atas – pemasangan kipas baru + wiring + hook siling biasa + relocate lampu siling ( coz takut berbayang pulak pasang kipas dekat dgn lampu)

    please quote asap

  40. Salam en Zamry,

    ingin saya bertanya adakah kos pemasangan dan wiring yg terdapat dalam blog ini masih sama??

    dan bersama ini saya senaraikan jumlah lampu dan kipas yg perlu dipasang..pemasangan ini adalah untuk 2 buah rumah di Apartment Cahaya Permai(belakang pasar borong selangor), Seri Kembangan.

    Pemasangan :
    Lampu = 24 unit
    Kipas = 4 unit
    Door Bell = 2 unit

    Wiring :
    Kipas = 4 unit

    saya berharap encik zamry dapat memberi respond dengan kadar yang segera…kerana kami dah tak sabar untuk tinggal di rumah baru..tq (saya turut email posting ini)

  41. Hi, rumah baru saya mau pasang barang2 berikut:
    1. lampu 7 unit (4 unit x ade wiring)
    2. Kipas 4 unit (3 unit x ade wiring)
    Brp harga termasuk lampu putih biasa dan kipas panasonic? Terima kasih.

  42. Salam…

    Saya nk minta khidmat spt berikut:

    1. pemasangan 3 buah lampu
    2. pemasangan air-con (1.0hp) 1 unit
    3. Pemasangan water heater 1 unit

    lokasi di kawasan jln klang lama (KL), berapa jumlah harga pemasangan.

    Terima kasih.

  43. Salam..
    Sy ingin pasang Astro…ada decoder tp piring dah kene kebas…so, En. ade tak jual piring Astro tak?

    plz quotes me harga Piring Astro+Pemasanagn Astro di Puchong-LEP7….

  44. salam…

    saya nak tanya harga kerja-kerja wiring seperti di bawah

    Pemasangan Kipas – 6 unit

    Pemasangan & Wiring & buat hole downlight – 10 unit

    Pemasangan Lampu kalimantang – 5 unit

    Pemasangan Lampu hiasan – 5

    Pemasangan Lampu Dinding- 4

    Pemasangan & Wiring Water Heater – 2 unit

    Point Aircond – 1hp (1 unit), 1.5hp (1unit)

    Cornice seluruh rumah 1811sft, 20×70 kecuali bilik air

    upah cat master bedroom, bilik mainan, living, dining, tangga dan living room tingkat atas

    Tq

  45. assalamualaikum,

    sy nak masuk rumah baru,

    double storey, 20×70.. 4bilik..

    nak tahu upah pemasangan (lampu dan kipas) dan sumer kos2 yg terlibat . just assume yg basic sahaja..

    tqvm

  46. salam,
    berapa harga untuk buat
    a) wiring armored cable untuk “auto gate”
    b) normal surface wiring untuk ‘auto gate”

    tq

  47. Salam.

    Boleh saya dapatkan kos pemasangan bagi perkara berikut :

    Lampu kalimantang – 5
    Lampu hiasan – 8
    Kipas (ada remote control) – 3
    Kipas biasa (point lampu tukar jadi kipas) – 2
    DB nak tukar yang baru

    TQ

  48. salam,

    baru lepas buat renovation dapur , kontraktor lama dah siap wiring lampu dan kipas semua and siap ada DB kat area dapur yg baru, cuma nak tarik wayar dari db baru ke main switch or main DB di depan rumah. Boleh bagi quatation . (area gombak)

    p/s ; kontraktor lama sakit.

  49. blg dtg repair lampu yg trip and nak psang kipas pada 3 bilik. nak mintak advise jugak psal lampu downlight

  50. salam,

    nak pasang lampu n kipas ,wiring sume dh siap,
    rumah di bandar seri ehsan bukit changgang.
    berapa ye quatation utk,

    pemasangan 13 lampu-

    kipas siling 3-

    tq

  51. salam..bang rumah saya xde meter bacaan,,berapa biasa ambil n berapa lama boleh siap pasang?kos nya???

    harap dpt membantu..

    area flora damansara perdana

  52. salam…nk thu harga utk wiring n cat rumah
    area : shah alam
    rumah :double storey cluster house(basic)
    keluasan : 1,350 sq. ft.

    wiring(sedia ada),just tukar yg baru
    1)plug:10
    2)13 lampu
    3)3 kipas(wiring dah ade
    4)DB box

    cat rumah
    1)bilik tidur : 3
    2)ruang tamu : 1
    3)ruang makan : 1
    4)dapur
    5)bilik mandi:1
    6)tandas : 1

    harap dpt maklum balas secepat mungkin

  53. salam bro..berapa kos pendawain 9 lampu..2 kipas…7 soket.. 1 air cond ..lampu panjang biasa..kipas jenis national..tq

  54. salam,
    Nak tanya brapa klu saya nak buat wiring utk pasang kipas. wire nak di tarik ke bawah dan pasang halfmoon casing sekali. tinggi siling dalam 11 kaki. nak tanya quo utk:
    1. wiring dan pasang kipas
    2. wiring sahaja.

  55. Salam.

    Boleh saya dapatkan kos pemasangan bagi perkara berikut :

    Wiring dah ada cuma nak pasang je:
    Lampu kalimantang – 16 btg
    Lampu hiasan – 1
    Lampu gate – 2 pcs
    Kipas (ada remote control) – 2
    Kipas biasa – 4 biji

    Tambahan:
    Tambah hook kipas & pasang kipas remote control kat hall – 1 pcs
    BUat tambahan plug – 4pcs kat hall. Piping luar bukan conceal
    tambah untuk plug tv (1) and astro (1)

    Sekian terima kasih

    TQ

  56. hallo bro…

    saya nak tanya harga untuk pemasangan wiring utk lampu, soket 13amp, upah pasang kipas, upah utuk tambah suis n soket… leh bg detail tak sbb saya nak wat kira2 untuk pgl awk wat wiring dlu…
    tq

  57. Salam Saudara…
    Boleh emelkan saya sebutharga bagi wiring
    rumah saya (secondhand)
    -wiring plug untuk oven dan microwave
    -wiring 4 plug
    -wiring water heater
    -wiring autogate
    dan last skali, berapa kos pindahkan lokasi
    meter TNB

    sila emelkan dengan kadar segera..terima kasih…

  58. eh lupa nak bagitau..
    kawasan rumah saya..rumah teres 2 tingkat jln impian murni
    taman saujana impian…kajang (dekat tesco kajang)

  59. Adoi..kenapa didelete saya punya post…
    saya minta sebutharga wiring betul2
    bukan main2..
    kawasan rumah saujana impian..rumah 2 tingkat
    kawasan kajang ada buat ker?

    Thanks

  60. salam….
    En Harizamry.. saya ada juga buat kerja2 wiring ni. Kalau ada lebih2 contact la saya.TQ

    – MAIN POWER (TENAGA KERJA)
    – SUB-WIRING/CABELING UTK PROJEK-PROJEK PERUMAHAN,KONDO,RUMAHKEDAI DLL.

  61. Boleh bagi quotation untuk relocate meter tnb. Saya nak renovate rumah dan meter tu akan duduk di dlm selepas selesai renovation.

  62. Salam,

    Tumpang tanya kalau nak repair downlight di dalam plaster ceiling boleh ke? Lampu downlight tak menyala walaupun sudah ditukar mentol. Kena pecahkan plaster ceiling ataupun tidak perlu?

    TK.

    • w.salam…
      tak perlu la pecah plaster ceiling tu.. downlihgt tu ada pin kat dalam dia.. caranya buka lampu dulu.. lepas tu tgk kat kiri & kanan downlight tu.. tarik je pin tu keluar… sure boleh…

  63. Salam En Harizamry.

    Boleh emelkan saya sebutharga bagi pemasangan
    14 lampu (kalimantang/syiling/dinding)
    3 pt kipas syiling (ada cangkuk)
    1 water heater
    **apartmnt baru di seri kembangan (equine)
    Terima kasih

  64. Assalammualikum,

    Saudara,

    Untuk pemasangan lampu dan kipas di kawasan Salak Tingi boleh buat tak dan untuk 3 buah rumah (21 lampu dan 8 kipas setiap rumah).

    ada diskaun buat 3 buah rumah ni? hehehehe..

  65. Hi,

    Looking for your best quotation for my house wiring work. Location Serdang, Bayan Villa

    17 downlight looping only
    29 light installation
    4 fan (remote ceiling fan pana)
    1 new light point
    1 heater (power point is ready)
    6 T5 for 2 side wall

  66. assalamualaikum

    saudara,

    berapa kos pendawaian dan pemasangan:

    1)pendawaian:

    point lampu,kipas dan ekszos fan =34unit
    point water heater =1unit
    point aircond =1unit
    point plug =4unit
    point astro =1unit
    point loceng =1unit
    point lampu pagar =2unit
    point autogate =1unit
    upgred DB box

    2)pemasangan:

    lampu =40unit
    kipas =4 unit
    ekszos fan =1unit

  67. Saya nak pasang Astro, basic sahaja..bagaimana prosedur dan bayarannya..& berapa hari boleh siap, kalau boleh nak secepat mungkin..
    area Damansara Damai.
    tQ

  68. Salam saudara..
    Nak tanya sikit..berapa amp MCB kena guna kalau wiring water heater dan oven..? dan wire untuk water heater tu kena pakai yang aircond punya ker? >2.5mm..Saya bercadang nak buat wiring rumah kat Saujana Impian kajang..skarang tengah wat reno..kalau dah siap, saya bercadang nak panggil saudara untuk buat wiring -> 2 soket baru (tarik terus dari DB-untuk peti dan oven), 1 soket loop dari plug sediada, wiring lampu pagar 2 unit dan wiring autogate..dan 2 lampu luar (auto on/off)
    sekian…

  69. salam, saya nak pasang lampu (9 unit), kipas siling (1 unit, kipas dinding (2 unit),water heater (1 unit)rumah di Puchong, boleh tak encik hubung saya di tel- 017-6114826 dengan kadar segera.

    Terima kasih.

  70. salam. saye nk tanye, pemasangan rel langsir ade buat x? perlu urgent di area flora damansara. please email saye. kalau boley saye nk pasg on 7/12/10.

  71. salam,
    boleh bagi quotation berapa total cost untuk:
    19 lampu downlight
    6 kipas syiling
    1 kipas dinding
    2 aircond
    2 water heater
    2 plug single
    4 plug double
    2 plug triple

    TQ

    • i nak tau..kos untuk wiring rumah yang dulunye memang dah siap wiring tp kontraktor kata semua wire habis kene curi…..rumah teres 3 bilik….tanpa stor…berapa kos? asal point kipas ade 1 tapi i nak tambah lagi 4…… berapa ek untuk wiring semula rumah tu?

  72. salam en azmi…sekarang sy dalam pembinaan membina sebuah rumah…utk pengetahuan en,rumah sy ada 3 bilik,2 bilik air,2 ruang tamu,dapur dan porch…berapa ya en ambil siap upah dan pemasangan nye…sy pn fauziah dari kg melayu subang…0193017185

  73. Bole hubungi saya 0193886663. Bercadang nk buat wiring tambahan rumah single strorey di tmn lestari permai, seri kembangan.

  74. assalam,

    Area Jalan kebun cover tak?
    Kalo ada blh dapat quote harga utk wiring conceal
    6 suis point
    1 telefon point
    2 water heater point
    pasang 20 downlight

  75. Salam tuan,
    Nak tanya harga/upah utk item dibawah:-
    1) Pemasangan 3 kipas siling
    2) Pertambahan wiring untuk plug point – anggaran 3-5 point
    3) check wiring/re-wiring untuk lampu di pagar.

    Lokasi : kelana jaya

    tuan boleh

  76. Salam tuan,
    Nak tanya harga/upah masuk rumah baru utk item dibawah:-tinggal dkt sg.tangkas kajang.atau ada bagi harga diskaun untuk wiring rumah baru
    1) Pemasangan 5 kipas siling
    2) Pertambahan wiring untuk plug point – anggaran 3-6 point
    3) pasang 25 downlight
    4) 1 water heater point
    5) 1 point telefon
    6) pasang 2 water heater
    7) 5 candilier

    emailkan saya azizi2me@gmail.com

  77. bpe harga tuk

    -Pemasangan & Wiring 8 Lampu(downligt)
    -Pemasangan & Wiring 3 lmpu klimatang
    -Pemasangan & Wiring 5 Kipas
    -Pemasangan & Wiring 12 Soket (double soke)
    -db 26way complte ngan set erthing
    -alih meter

    paip tanam dalam….

  78. Area Subang Hitect/Batu 3 masalah

    1) Kipas siling (remote) slow dan berbunyi serta remote dah tak function (1Unit)
    2) Mohon ganti socket 3 pin yg rosak (1Unit)

    berapa kos?

  79. Assalam bos, boleh buat pemasangan astro tak dekat area tasik puteri,rawang. Astro pindah ke rumah baru. Nak minta bos install astro kat rumah baru. Berapa harga?

  80. Hi,

    What is the quotation bagi service tersebut:

    Pasang kipas x3 & wiring x2

    Wiring plug x5

    Wiring lampu x1 & Pasang lampu x6

    Wiring & pasang aircond x2

  81. Salam,

    Nak tanya kos pasang splitter astro beyond IPTV berapa harganya?

    Rumah saya di Taman Pinggiran USJ, dekat batu 3 shah alam

    TQ

  82. Pemasangan & Wiring Soket Suis:1
    Repair / wiring baru soket suis: 2
    Repair / wiring baru lampu: 1

    boleh tak saya nak tahu jumlah harga bg kerja-kerja wiring di atas? :)

  83. Nak tny anggaran kos utk pasang 60downlgt, 10 fan, 3 aircond, 1 water heater, 4 gate light, 2 wall light, 3 kalimantang…installation of DB n connection dr db ke meter box..

    Tq

  84. assalamualaikum,

    encik klu saya nak minta tolong pasang lampu (9 biji) dan kipas (2 biji) berpa kos dia?rumah saya terletak di taman damai utama, kinrara

  85. Assalamalaikum Tuan,
    Boleh e-mailkn kepada saya sebut harga berikut:-

    1) PINDAH METER
    2) POIN SOKET BAHARU
    3) POIN KIPAS BAHARU
    4) POIN LAMPU BAHARU
    5) DB BAHARU

    *1. sebut harga apabila menggunakan 100% barang tuan
    *2. sebut harga apabila saya membeli segala barang dan tuan hanya buat.
    *3. sebut harga apabila saya ingin membuat wiring menggunakan G.I PIPE.

    Bermakna 3 sebut harga yg tuan perlu berikan kepada saya.
    Terima Kasih, kerjasama tuan amat dihargai

  86. Salam.

    Saya tinggal di taman langat murni rumah baru siap tp belum dpt CF dan bercadang nak buat wiring pertambahan dekat dapur(tambahan plug untuk peti ais,hood dan periuk /cerek elektrik.) Dalam bilik no 2 tambah suis wiring kipas syiling).
    Boleh email kan saya sebut harga berikut:
    i) pemasangan lampu = 14 unit
    ii) pemasangan kipas = 4 unit
    iii) wiring untuk soket/plug = 4 unit
    iv) wiring untuk water heater = 1 unit
    v) point/suis kipas baru = 2 unit
    vi) wiring lampu hiasan dinding = 4 unit

    Terima kasih kerjasama pihak tuan amat dihargai

  87. Saya nak tanya sebutharga bagi
    1. Wiring + hook + pemasangan kipas qty 3 ( di tiga bilik tidur)
    2. Pemasangan kipas di ruang tamu
    3. Wiring dan pemasangan water heater
    4. Wiring air cond qty 3
    5. Wiring Tambahan soket (qty 3-4)

    Lokasi di Rampai Idaman Prima Damansara

  88. Nk tnye ckit la .. sya nk psang 6 bji lmpu downlight. Harga wiring downlight tu d kira cm mne? 1 bji downlight kira 1 point ke 6 bji downlight tu d kira 1 point ..

  89. Assalamualaikum,sy nk tahu quotation utk

    Wiring tambah utk lampu 9 unit @ tanam dan plaster sekali.
    Wiring tambah soket 2 unit
    Tk.

  90. slm sy nk tnye.klu sy nk suruh encik check Water Heater setiap bilik boleh ke.sy kerja di hotel klang..total bilik ade 23…byk yg tk de air panas…0123128736

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s