Senarai Pembekal & Pengilang Makanan Ternakan

 Berikut adalah senarai Pengilang-pengilang makanan ternakan di Malaysia.

Kawasan Johor

Gim Him Feedmill Sdn. Bhd.
309, 6.5 Mile Jalan Skudai,
80200 Johor Bharu
07-2361617

Gold Coin (M) Sdn. Bhd.
33, Jalan Petaling,
Larkin Industrial Estate,
80350 Johor Bharu
07-2371603

Johor Bharu Flour Mill Sdn. Bhd.
Kawasan Lembaga Pelabuhan Johor,
81700 Pasir Gudang
07-2512211

Lian Tai Feedmill Sdn.Bhd.
7.25 Mile, Jalan Kota Tinggi,
81700 Johor Bharu
07-3541384

Kawasan Kuala Lumpur

Central Feedmills Sdn. Bhd.
11 Kawasan Perindustrian Barat,
Jinjang New Village, Jinjang Utara,
52000 Kuala Lumpur
03-62562800

Sin Hen Feedmills Sdn. Bhd.
3563 Jalan Tun Razak, Jinjang Utara,
52000 Kuala Lumpur
03-62565736

Kawasan Melaka

Cargill (M) Sdn. Bhd.
174 Kawasan Perusahaan Ayer Keroh,
75450 Melaka
06-2320633

Charoen Pokpand Feedmills Sdn. Bhd.
Lot 10 Miel Building,
Senawang Industrial Estate,
70450 Melaka
06-6771801

Chin Siew Few.
7.75 Mile Paya Rumput,
76450 Melaka
06-2826026

Gymtech Feedmills (Leong Hup).
Lot 13-A, Kawasan Perindustrian Alor Gajah,
Bukit Rambai,
75250 Melaka
06-3512992

Ideal Multifeed (M) Sdn. Bhd.
51, Jalan Pengkalan Fama,
75100 Melaka
06-3518303

Sin Heng Chan (M) Bhd.
82, Jalan Kilang,
78000 Melaka
06-2836595

Sin Mah Multifeed Sdn.Bhd.
AG 5730 Kawasan Perindustrian,
78000 Melaka.
06-5562445

Kawasan Pahang

Sin Heng Chan (East Cost) Sdn. Bhd.
Kawasan Perindustrian Gambang,
26080 Kuantan,
Pahang
09-5834344

Kawasan Pulau Pinang

Ang Hock Stockfeeds Mfg. Sdn Bhd.
369 Sungei Puyu,
13020 Butterworth
04-3232817

Anglo- Malayan Trading Co. Sdn. Bhd.
8-B, Jalan Jelutong,
11600 Penang
04-8280378

Cargill (M) Sdn. Bhd.
2400 MKI Tingkat Perusahaan 2,
Prai Industrial Estate,
13600 Prai
04-3208727

Gold Coin (M) Sdn. Bhd.
4842 Jalan Permatang Pauh,
13400 Butterworth
04-3237631

Leong Huat Farming Sdn. Bhd.
1306 MK 4, Jalan Tasek,
Kg Valdor.
14200 Sg. Bakap
04-5824590

Liang Teik Trading Co Sdn. Bhd.
1466 MK 15, Valdor Village,
14200 Sg. Bakap
04-5824422

Soon Soon Oil Mills Sdn. Bhd.
948 Bukit Tengah,
14000 Bukit Mertajam
04-3908197

Teoh Huat Feedmill Sdn. Bhd.
3246 Jalan Besar,
14300 Nibong Tebal
04-5831422

Tong Giap Feedmills Sdn. Bhd.
3245-6, Main Road,
14300 Nibong Tebal
04-5934098

Pin Wee Feedmills Sdn.Bhd.
972-973 , Jalan Permatang Pauh,
13500 Permatang Pauh
04-3901116

Zue Guan Feedmills Sdn. Bhd.
1598 Jalan Bukit Tambun,
14100 Simpang Ampat
04-5887458

Kawasan Perak

Dindings Soya & Multifeed Sdn Bhd.
Jalan David Sung, Batu Undan,
32200 Lumut
03-2619055

Nam Yong Huat Chop.
1 Lorong Pasar, Jalan Timor 1,
31900 Kampar
05-5461091

Kawasan Selangor

Cargill Feed Sdn Bhd.
Lot No. 55711, Dry Bulk Terminal,
Jalan Mawar, Pulau Indah (West Port),
42009 Kelang
03-31011880

Federal Flour Mills Bhd.
Lot 2832, Batu 15 ½,
Sg Pelong,
47000 Sg Buloh
03–61565888

Feedmill Malaysia Sdn. Bhd.
3 Jalan Semangat ,
46100 Petaling Jaya
03–79566477

Gold Coin (M) Sdn. Bhd.
Jalan Parang, Pelabuhan Utara,
42000 Port Klang
03-31766180

KFC Integrated Poultry Industry Sdn. Bhd.
Jalan Parang, Pelabuhan Utara,
42007 Pelabuhan Kelang
03-31766951, 03-31766952, 03-31766953

Yee Lee Feed Mill Sdn. Bhd.
4 Road 241, Section 51-A,
46100 Petaling Jaya
03-78764509

Kawasan Sabah

Desa Cargill.
Lot 52, Lorong Sebor ,
Jalan Kolombong, Off Jalan Tuaran,
88849 Kota Kinabalu
088-428996, 088-421376

Fedflour Trading (Sabah) Sdn. Bhd.
P.O. Box 14327,
88849 Kota Kinabalu
088-426310, 088-429640, 088-429641

Sabah Flour & Feedmill Sdn. Bhd.
Pulau Enroe, Ranca-Ranca Industrial,
P.O. Box 382,
87008 Labuan
087-412211

Kawasan Sarawak

Gold Coin (Sarawak) Sdn. Bhd.
Kawasan Perindustrial Bintawa Pending,
1149 Jalan Tenaga,
93450 Kuching
082-333996

Heng Feng Industrial Sdn. Bhd.
Lot 1333 Section 66,
Jalan Mesawa Industrial Estate,
93450 Kuching
082-480560

Kuching Feedmill Sdn. Bhd.
37 Upper China Street ,
Kawasan Perindustrian Pending
082-336093

Redflour Trading (Sarawak) Sdn. Bhd.
Lot 974 Pending Industrial Estate,
93450 Kuching
082-482751

Sarawak Fodder Co. Sdn. Bhd.
127 Pandungan Road,
Kawasan Perindustrial Pending,
P.O Box 286,
93704 Kuching
082-333287

Tong Kwong Feedmills Co. Sdn. Bhd.
Batu 2.5, Jalan Pending,
93450 Kuching
082-332685

About these ads

104 thoughts on “Senarai Pembekal & Pengilang Makanan Ternakan

    • Salam, kalau hang nak baja organik sesuai untuk semua jenis tanaman bunga dan daun ( untuk landskaping ) dan buah2 seperti tembikai ( lagi banyak pokok tembikai keluar bunga lagi banyak dapat keluar buah tembikai )boleh hubungi saya di 014-7543557 ..saya ada last stok baja organik NPK 2:2:2 dengan harga sekilo hanya RM 0.35 tidak termasuk kos penghantaran..ada lagi 70tan bagi dalam stor yg nak kena jual bagi habis sebab kilang dah nak tutup sebab tamat kontrak bekalan baja kepada MOA

  1. Salam

    Saya telah cuba menghubungi pembekal makanan ternakan yang terdapat diatas (bagi kwsn KL/Selangor) tapi hampa, nombor yang diberi tidak tepat. Ada tak sesiapa yang tahu no tel. pembekal lain

  2. Salam sejahtera… selain daripada senarai Pengilang-pengilang makanan ternakan diatas saya ingin bertanya dimana boleh dapatkan senarai nama @ kilang makanan lain yg dieksport ke luar negara?… Terima Kasih!

    • kilang kami buat makanan kuda yang dah lima tahun di eksport ke australia tp brand pallet kami atas nama syarikat konsultan ( atas sebab Personal nama company tak leh habaq ) so kalau nak melawat kilang pakat sila hubungi saya 014-7543557 kalau nak sample pun telefon dulu

  3. en bart kami adalah pengeluar baja cecair organik bumiputera 100% produk kami bioexcellent kami sedang mencari agen untuk memasarkan produk kami seluruh malaysia jika berminat sila hubungi kami faiz 0142545285

  4. kat mana boleh saya perolehi makanan ternakan(kambing) yang harganya berpatutan. dalam masa yang sama, kalau blh saya nak jadi pembekal makanan ternakan kat temapat saya.
    tq.

  5. kat mana boleh saya perolehi makanan ternakan(kambing) yang harganya berpatutan. dalam masa yang sama, kalau blh saya nak jadi pembekal makanan ternakan kat tempat saya.
    tq.

    • Sharifah Nor

      Cik Sharifah masih berminat untuk mendapatkan bekalan makanan ternakan ? Syarikat saya adalah satu satunya pembekal bumiputera 100 % yang menyediakan keperluan lengkap makanan semua jenis ternakan ruminan dan poultry termasuk ubat ubatan dengan harga yang berpatutan. Hubungi saya di 013 7506808

      • Encik Md Salleh, saya dalam proses untuk membuka sebuah kedai makanan haiwan ternakan dan haiwai peliharaan. Saya sedang mencari pembekal dengan harga yg berpatutan dan jika boleh bumiputera. saya harap en.Md Salleh email kan sebut harga di wanrafiah@yahoo.com

  6. Membekal produk makanan Haiwan untuk haiwan 4 kaki 2 kaki. Produk baru di Malaysia, harga murah dari produk makanan di pasaran dan berkualiti. More info, call: 012-5644887

  7. salam semua…sapa2 nak bekalan makanan ayam ikan dan lain2 ternakan dapatkan dari saya…saya ader bekalan RICE BRAN atau debu beras sesuai utk makanan ternakan anda…dicampur dgn sekam padi kisar…murah dan mudah…minat sila call 0124150976…awi..penang>>>THQ

  8. Ass…. kepada semua petani, dulu kita semua kena tipu dengan projek tanaman serai, tapi sekarang ini saya ada peluang untuk anda mendapatkan pulangan modal yang habis ditipu oleh agen-agen dari kontrak farming dan kontrak farming sendiri.Projek itu adalah projek tanaman bunga kantan, halia,kunyit,limau kasturi, limau nipis, red melon cara fertigasi dan lain-lain lagi.Pihak kami hanya menyediakan benih.

  9. salam cik din,
    kenapa cik din tak percaya? saya bukannya suruh cik din melabur atau buat kontrak farming dengan saya.kalau cik berminat dan masih lagi tercari-cari apa tanaman yang nak di tanam itulah yang saya cadangkan seperti halia , bunga kantan dan lain-lain. sebab barang-barang ini kurang dalam pasaran.Hubungi saya ditalian 0193869917

  10. Hai Salam untuk semua..

    Jika anda mempunyai tanah yang luas, dan ingin ceburkan diri dalam pembekal bahan mentah untuk ternakan seperti kambing dan lembu boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut.Kami adalah kontraktor tanam rumput untuk ladang-ladang ternakan.

  11. saya bekerja di kilang makanan ternakan MEGAFOREST, jadi saya sedikit sebanyak dapat membantu para penternak khususnya dalam jajahan selangor dan kuala lumpur. kilang makanan ternakan MEGAFOREST terletak di daerah rawang, hulu selangor.fokus utama kami membekal makanan lengkap untuk kambing dan lembu. harga secara am nya bagi kambing adalah RM 0.75 sen perkg dan bagi lembu adlah RM 0.55 sen perkg. ini adalah harga jualan tidak temasuk cas penghantaran.

  12. Salam. Saya berminat untuk menjadi pembekal makanan jagung ayam. saya perlukan 5-6 tan sebulan. dimana saya boleh dapatkannya dengan harga kilang / borong? terima kasih.

    • Apa khabar Cik Jimmy? Nama saya Shahid. Saya mewakili Baharat Trading dari Singapura. Saya adalah seorang pembekal jagung kuning dari India. Saya pastikan bahawa saya hanya menyediakan jagung kuning yang berkualiti baik. Saya boleh membekalkan sebanyak satu kontena kepada awak dan secara langsung awak boleh menjadi pembekal makanan jagung ayam. Bagaimana? Call saya Shahid +65 91470165

  13. salam.
    ada sesiapa dapat membantu. sy perlukan makanan kambing yang mempunyai harga berpatutan, kalau boleh dari kawasan kuantan atau yang berhampiran. murah sikit transport. br nak mbelajar menternak kambing.

  14. Hai Salam untuk semua..

    Jika anda mempunyai tanah yang luas, dan ingin ceburkan diri dalam pembekal bahan mentah untuk ternakan seperti kambing dan lembu boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut.Kami adalah kontraktor tanam rumput untuk ladang-ladang ternakan.

    Untuk maklumat lanjut boleh hubungi talian 0146495038 atau email:hydroturfers.comp@contractor.net

  15. Kami membekal makanan ikan…grower dan feeder dan juga makanan untuk ayam daging. Kilang kami terletak di Muadzam Pahang.

    Untuk maklumat lanjut boleh hubungi talian 013 985 0719 atau 019 361 8946
    email: missmazita@yahoo.com

  16. Salam Semua Penternak Kambing & Lembu.

    Saya dari IFM Agro Feedmill merupakan sebuah kilang pengeluaran makanan ternakan haiwan.Untuk 5 Tahun kebelakang kami telah menjalankan perniagaan dengan membekalkan makan ternakan kuda untuk tujuan EKSPORT ke Australia.

    Pada Awal Tahun 2010, kami telah membuka sebuah kilang lagi untuk mengeluarkan makanan ternakan lembu dan kambing.

    Sedikit teknologi ingin di kongsi bersama penternak.Untuk mendapatkan harga makanan ternakan yang rendah memang tidak menjadi masalah namun tidak di ketengahkan satu perkara yang harga makanan ternakan bergantung kepada kandungan zat yang terdapat dalam makanan tersebut.Peratusan protien memainkan peranan penting dalam penentuan harga makanan ternakan.

    Untuk itu kami di IFM Agro Feedmill memepunyai beberapa jenis makanan untuk ternakan khas untuk Lembu & Kambing.

    Anda boleh melawat kilang kami ataupun menghubungi saya untuk mendapatkan maklumat lanjut dan sample makanan jenis pellet.

    IFM Agro Feedmill juga merupakan syarikat sepenuhnya bumiputera dan makanan yang di keluarkan adalah lebih afdal di beri kepada lembu memandangkan pasaran lembu Malaysia lebih kepada berunsur Islam seperti Korban,Walimatulurus dan sebagainya

    Maklumat Lanjut Hubungi Saya

    Mohd Fairose Yaacon
    014-7543557

  17. Enquiry:

    Saya ingin mencari supplier makanan ikan (pellet form) di kawasan Shah Alam/Sg Buloh. Saya mohon bantuan kawan-kawan di sini utk recommend pada saya nama-nama sahabat yg supply makanan ikan ini..kalau boleh packing nya satu guni 25kilo macam tu…saya nak beli utk kegunaan kolam sendiri..bukan tujuan komersial. Mohon kawan kawan dapat bantu sms nama supplier pada saya di talian 016-237 3549. Ucapan terima kasih saya dahulukan/selamat hari raya maaf zahir batin. message posted 27.8.2012

  18. saya berminat untuk menjadi pengedar makanan haiwan di jajahan Bachok, Kelantan, terutamanya makanan ayam. Sekarang ini saya adalah penternak ayam kampung. Selalunya berhadapan dengan kos makanan yang mahal sedangkan ayam lambat membesar. Sekarang ini saya mendapat bekalan daripada kedai makanan haiwan di tempat saya (boleh dikatakan orang tengahlah,, sebab tu kos pun lebih sebab taukey tu pun ambil untung juga). Saya berminat untuk menjadi pengedar makanan ayam yang saya boleh dapatkan sendiri direct dari kilang.

    Sila emailkan saya di :- normahmanaf2509@gmail.com

  19. saya dh 2 thn bka prniagaan ini.sy brmnat nk bsarkn perniagaan saya.sy ingin mncari brg yg berkualiti tinggi & murah..premis sy di pasir besar, gemas

  20. kami ada mengeluarkan pellet ikan air tawar,air masin dan juga untuk crumble pada harga yang murah dari lain..kilang di kelantan dan ada penghantaran ke seluruh malaysia..berminat sila emailkan di NJsham1428@gmail.com

  21. Assalamualaikum…
    saya sedang mencari pembekal pellet ikan sangkar air masin..area johor di utama..area lain pun boleh juga..tolong hantar segala maklumat,np.fon,harga,nutrisi pellet,dan lain2 di email abloibay@yahoo.com..terima kasih.

  22. salam…..

    saya mempunyai bahan utama makanan haiwan iaitu beras hancur…sesiapa pengilang yang memproses makanan berminat untuk mendapatkan bekalan dalam kuantiti yang banyak boleh email saya di darakula49@yahoo.com

  23. Salam sejahtera…saya mencari pembekal makanan mentah (ayam daging) terus dari ladang area kl selangor…

    boleh hubungi saya di talian 014 5137003

  24. assalamualaikum dan salam sejahtera… sy dalam proses untuk membuka kedai makanan haiwan ternakan dan sy masih mencari pembekal untuk projek saya ni. kepada pembekal-pembekal yang berminat untuk berkerjasama dengan saya boleh emaikan sebut harga makanan haiwan ternakan ke email saya di alamat berikut arif.lekir@yahoo.com

  25. salam saya dari syarikat sarjana industri sdn bhd adalah 100% bumiputera yang berpengkalan di johor dalam perniagaan pembekalan dan pemborong barang,bahan mentah, makanan ternakan, bahan kimia ,alatan serta bermacam-macam lg untuk bidang pertanian,perladangan,penternakan serta perikanan/akuakultur. kami menerima pelangang dari seluruh negara dan penghantaran dibuat ke seluruh pelusuk negara. berminat untuk mendapatkan perkhidmatan dari kami??
    sila emailkan pada : sarjana_ins@hotmail.co.uk

  26. Assalamualaikum…..saya ingin mendapatkan makanan lembu yang baik untuk tumbesaran lembu di area Selangor….Muhd …0193061873

    • Kilang makanan ternakan kami di asa jaya kajang.keluaran syarikat nafizain agro centre sdn bhd.berminat hubungi sy 0193503453 pn lyn.

  27. Salam.sy adalah pembekal makanan ternakan berasaskan padi&beras seperti dedak padi halus,dedak padi kasar,beras hancur&beras tenukut.
    sekiranya berminat hubungi sy AH MAD di talian 014-8423114
    harga murah sekali dengan penghantaran

  28. salam..sy mencari pembekal makanan2 kucing,anjing n mkanan haiwan peliharaan utk untuk memulakan perniagaan di kelantan.

  29. Cik Siti Hajar boleh dapatkan stok makanan ternakan sprti beras hancur dedak padi halus,beras tenukut di stor saya di pasir puteh kelantan.harga murah dari kilang dan boleh berniaga.

  30. Beras tenukut Rm0.80/kg.Beras hancur Rm1.25/kg,Dedak padi halus(Debu beras)Rm0.75/kg.Harga siap penghantaran min 2tan ke atas 40bag. penghantaran boleh di buat ke SELURUH NEGERI.Hubungi saya AH MAD 014-8423114

  31. Nafizain agro centre sdn bhd.pembuat dan pengilang makanan ternakan.lembu kambing kuda dan rusa.sila hubungi pn lyn 0193503453.

  32. Salam, syarikat sy ingin mencari pembekal benih padi secepat mungkin.
    klu sapa2 ade info berkenaan supplier yg mmbekalkan benih padi tlong inform kat sy ASAP ye…. -0189121387- wan

  33. Says hendak pembekal dedak beras Kasar ,dedak halus ,beras tenukut Dan jugjuga beras hancur hubungi says 0103753215

  34. Assalamualaikum.
    Saya ingin memborong makanan dan pasir kucing.
    Sprt:
    – rc , bw, dll
    – fussie cat, fido pine dll.
    Ini no hp saya 0123554822.
    Terima kasih.

  35. Kami ada membekal Beras Patah@hancur.
    Harga kami siap penghantaran RM1.30/kg 50kg RM65

    kepada pengusaha kueh tiau@bihun boleh hubungi kami di 014-8423114
    @mana2 pengusaha makanan ternakan @penternak ayam kampung kerjasama dengan anda amat lah dialu2kan

  36. sy mencari pengilang makanan ikan yang mampu supply sekitar 25000 tan per month untuk supply kpd badan tertentu, email sy,wasap untuk appoiment site visit di kilang anda

  37. saya baru ingin membuka kedai membuka kedai makanan haiwan ,termasuk ,kucing ,ayam ,puyuh,ikan,lembu dan lain 2 ,bleh bgi sebut harga

  38. slm n slm sejahtera kwan2.saya minat dlm bidang penternakan dan juga ingin menjadi pengedar makanan ternakan itik penelur/daging,ayam,lembu kambing rusa n eksesori barangan penternakan’jika ada sesiapa ada harga yang menarik terus dari kilang tanpa orang tengah email saya di krapu.bramundi@gmail.com

  39. Salam..sy berminat mahu buka kedai dedak ayam dan makanan burung area shah alam selangor. Sy masih mencari pembekal untuk projek saya ni. Kepada pembekal-pembekal yang berminat untuk berkerjasama dengan saya boleh emaikan sebut harga makanan haiwan ternakan ke email saya di alamat berikut affandi_johari@yahoo.com.

    Balas

  40. Anda ingin mendapat perkhidmatan membina reban ayam daging bolehlah berurusan dengan pihak syarikat kami HAMAS GOLD. Kos reban ayam yang dibina bergantung kepada jenis reban iaitu reban terbuka mahupun yang tertutup. Kos lain juga perlu dilihat darisegi kualiti kayu yang digunakan (fullwood atau mixwood) terpulang kepada pengusaha sendiri.
    manakala keluasan reban ayam pula bergantung kepada permintaan pelanggan , keluasan tanah (panjang timur ke barat) dan kuantiti ayam yang ingin dibela. Bilangan minima yang dicadangkan kepada pengusaha ayam pedaging yang ingin berniaga adalah 10000 – 15000 ekor/sepusingan.
    Syarikat kami juga telah mendapat kepercayaan daripada pelanggan yang pernah mengunakan khimat membina reban dari saya apabila meminta kami untuk membina reban baru untuk menambah kapasiti ayam ternakannya.
    Saya juga akan memberi dorongan atau tunjuk ajar cara menternak ayam daging yang menguntungkan (tanpa yuran) kepada sesiapa yang mendapat perkhimatan membina reban daripada syarikat saya selama tiga pusingan atau mahir terutamnya bagi pengusaha baru kerana saya juga berada dalam dalam bidang ayam daging.
    Anda boleh menghubungi saya :
    MUHAMAD MUSTAKHIM BIN ABDUL HAMID
    017-4518638 / 012-4040378 atau email di hamasgold@gmail.com

  41. Assalamualaikum… saya ingin memulakan perniagaan barangan kucing spt makanan, pasir, dlll…di rawang. Ada sesiapa tak yg blh tllg saya mana nak cari pembekal utk brg2 ini… tq

  42. assalamualaikum…saya ingin memulakan bisnes barangan kucing…seperti makanan,pasir dan dll…ada sape2 bole bantu tak? di mana sy nk dptkan supplier…tlg inform sy di 0137073530

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s