Kursus Ternakan Ayam/itik di Pusat Latihan Veteriner Cermin Kiri, Terengganu

Tadi baru aku ada call Pusat Latihan Jabatan Perkhidmatan Haiwan Cermin Kiri, Jerangau, Terengganu. Saja nak tanya pasal kursus yg dijalankan…Pegawai kat sana cakap tahun ni kursus ayam/itik tak dapat dijalankan pasal takde permintaan…cuma 2-3 orang je memohon. Kalau ikutkan jadual memang ada..

Saja nak panjangkan cerita, kalau nak diadakan jugak ..atleast kena ada 20 orang…baru boleh buat…Kursus ni percuma je..penginapan disediakan sebab aktiviti malam pun ada..peserta kat digalakkan menginap luar kawasan.. Tempat kursus ni sebenarnya dekat je ngan kampung aku..kekeke

aku dah banyak kali memohon kat sana…hampeh satu pun takde jawapan..tu pasal la nak gak tahu sebabnya..

So kat sini aku nak ajak le member2 yang berminat join kursus ni…kita buat satu team..atleast dapat kumpul 20 orang… hantar borang permohonan beramai-ramai. Lepas tu tanya feedback pegawai kat sana..Nak lagi menyakinkan depa kat sana…hantar surat rasmii…amacan?? ada berminat ke tak??

Kalau nak harap aku sorang…sampai bila pun tak berkursus macam ni…Kalau kat Melaka tu kena tunggu queqe…beratus2 yg memohon katanya…Satu lagi depend pegawai kat sana la nak rekemen ke tidak..

Sapa2 nak join tu leh la tulis nama dan cara mudah utk dihubungi kat ruangan komen ya….kita kumpul sampai cukup 20 org…Yang lain2 tu biar aku usahakan…Aku akan update dari semasa ke semasa utk letak nama peserta tu..Sbb aku yg berminat aku latak nama aku dulu la..

Nama Peserta:

Nama Peserta yang berminat:
1. Harizamrry Mohammad
2. aduka001
3. aduka002
4. daud1
5. wakil daud2
6. wakil Pak Rhoma1
7. wakil Pak Rhoma2
8. mcommerce
9. Mohd Zafri
10. Nik Said
11. senangin
12. g2growth
13. wan77
14. pozi 019 9154296
15. yasen 013 9551675
16. cabelcash
17.zerocool
18.masalaina
19.WAN ZAIHANA BT WAN YUSUF
20.Norita safian
21.Nizam abu bakar
22.shahrol 0173267736
23.azrol
24.mariadi
25.izzuanddy
26.mohd zafri859
27.Subri
28. Wani/hp: 012-9605212

update pada 10/01/08

About these ads

83 thoughts on “Kursus Ternakan Ayam/itik di Pusat Latihan Veteriner Cermin Kiri, Terengganu

  1. kena isi form latihan JPH…kat borang tu ada item utk sokongan…dapatkan sokongan Pegawai Veteriner Daerah tu…Pilih tempat dan waktu kursus…nak senang bergabung dan set date bila nak buat…tapi apa2 pun cari dulu 20 orang.

  2. ni sorang lagi nak join kursus ni, WAN ZAIHANA BT WAN YUSUF.
    info saya ke no ni 019-9974529.jika ada kursus ok.
    saya cadangkan promosi kursus ni kat ym dan friendster.
    baru cepat dapat 20 org.

  3. kalau ada kursus tu kat dungun ok gak.. kat sini ada dua orang nak join ne..norita safian dan nizam abu bakar, info saya yea, ini no saya 012-9215334, kalau ada kursus nanti..

  4. Assalamualaikum

    Buat masa sekarang ada 26 org yg berminat…dan saya sedang berusaha untuk mendapatkan maklum-balas dari pihak Pusat Latihan tersebut. Insya-Allah sedikit masa nanti saya akan beritahu keputusan kelak. HArap sabar menunggu.

  5. saudara harizamrry… kalau ada maklumat balas tentang latihan ternakan tu, tolong maklumkan saya yea…(norita_safian01@yahoo.com/0129215334
    terima kasih

  6. salam.. isteri saya dan isteri kawan saya pon berminat nak pergi kursus ni.. harap dapat contact saya kalau boleh join. nama saya Rizal 019-6097290 email rizal@kkkla.edu.my terima kasih.. nak bela ayam.. nak bela ayam..

  7. berminat nak join! Harissukimi Mahasan, Kg Kandis, Kelantan. Ada apa2 maklumat contact yer. (019-9901906) e-mel tu isteri saya punya. Terima kasih.

  8. Assalamualaikum.

    Saya minat nak sertai kalau ada kursus ternakan ayam kampung. Itik penelur dah ada experience dan ada saudara tgh usaha di terengganu. Saya nak tumpukan pada ayam kampung.

    Saya minta jasa baik sesiapa yang berkenaan kiranya tidak cukup partisipasi, saya sangat-sangat nak sertai.

    016-2456969
    013-6068775

    Is

  9. Assalamualaikum…

    Kursus ternak itik ni dah lepas ke blm…kalau belum,adik saya n rakannya nak join..kalau ada info terkini, harap dapat inform yer.
    tqvm

    Fadilah (0199157501)

  10. Salam webmaster,

    Saya berminat untuk menghadiri kursus menternak itik pedaging. Saya mohon untuk attend kursus ini di melaka tapi tidak lulus. Saya berminat sangat-sangat. Kalau ada berita sila maklum (hp : 0197055834) atau email pada saya.

    Terima kasih

  11. Kursus Itik tak dapat dijalankan di Cermin kiri..Pegawai memberitahu saya ianya akan diadakan di Melaka. Kursus Ayam shj yg dianjurkan…

    Kemungkinan kursus ayam pun takleh jalan jugak kot sbb kurang penyertaan…

    Sesiapa yg berminat bolehlah mengisi borang permohonan dan mendapat tandatangan dan sokongan daripada JPH Daerah berhampiran dan poskan ke Pusat Latihan Cermin kiri dengan segera…

  12. aku memang minat ler sebab tanah dah ader modal pun dah ader,kursus jer belum.lagipun nak tahu jugak cara pemasaran
    kang bela2 ayam takder orang nak beli mampus.lepas tu nak tahu benih anak ayam nak dapat kat maner.

  13. salam..saya baru saje jumpe blog nih…ade opening lagi tak tuk sasape nk join kursus ni? mohon jawapan dripada seseorang…sedare saya btol2 berminat nk join kursus nih
    boleh kontact sedare saya atau email saye: 013-9406584

    mohon jawapan segera…

    terime kasih

  14. salam…
    Saya berminat nak mengikuti kursus bela itik telor
    Hubungi saya sekiranya ada tempat kosong di 012-6931606
    terima kasih

  15. slm,terima kasih pada pengendali blog ini yang iklas membantu ,saya dah 2 bulan ada memelihara 600 ekor anak itik telur di baling kedah ,tetapi belum berkursus bimbang ternakan saya gagal nanti ,jika ada kursus hubunggi saya ,abg man ditalian 0194285406,wslm.

  16. Kalau ada kursus sila hubungi saya .. 0196555217 . Saya sangat berminat untuk mengetahui ternakan itik telur ini secara lebih sistematik . Terima kaseh .

  17. saya bercadang untuk buka ladang penternakan itik telur di terengganu kalu korang ade information tentang khusus tu hubungi sy di 0139654712 atau email terus ke pear1_1man@yahoo.com kerjasama amatlah dihargai.

  18. Assalamualaikum…..

    suami saya mmg tgh dok carik tempat kursus ternak ayam nie… dh tanya jpv perak..utk org perak jer… so…klu ada pluang kat trengganu ke mana2x pon xpe…

    tlg informkan kat saya sekali ye…
    no.hp: 0164264268
    t.q…

  19. saya berminat nk join kursus ternakan ayam kampung..so sape2 ade information boleh la tolong bagitau.. 012-6899970

  20. saya sudah lama berminat untuk mengusahakan ternakan itik penelur. saya sudah memohon untuk menyertai kursus berkaitan tetapi masih belum ada sebarang tawaran. sekiranya sesiapa mempunyai maklumat berkaitan kursus, silalah hubungi saya secepat mungkin.. saya sudah mempunyai tempat yang sesuai untuk ternakan. saya hanya perlu mengikuti kursus bagi membolehkan saya membuat pinjaman. (017-2348929/019-2925607)-alwi. terima kasih.

  21. saya amin dari kuantan pahang
    kalau ada kursrus ajak la saya ye
    014 8394083
    tq
    saya bela 70 ekor itik nk tambah jadi 1000 ekor.huhu
    tp x de ilmu byk

  22. Masih aktifkah topik ni?
    Saya sebenarnya memang berminat sangat2 untuk menternak.. (even though without any knowledge or experience)

    Saya dari dungun dan sedang berusaha untuk memulakan perniagaan yang boleh menjana pendapatan…
    Buat masa sekarang, saya dan beberapa orang rakan sedang mengkaji mengenai bidang penternakan kerana kami nampak peluang yang agak cerah dalam bidang ni..Cuma kami memang tidak berpengalaman dalam bidang ini tapi kami sanggup belajar..

    Harap dapat diberi peluang untuk menceburi diri dalam bidang penternakan ni…

    Thanks…

  23. saya berminat & sedang mencari kursus untuk ternaka itik telur..

    berminat tuk mencebur kan diri sepenuh masa dlm bidang ni..

    kalau sape2 tau kt mana ada kursus tuk ternakan itik telur ni.. harap boleh email kn kt saya.. sirpart@yahoo.com

  24. Untuk percubaan, saya start ternak itik telur sebanyak 20 ekor je dan alhamdulillah berjaya. Saya ingin mengembangkan perusahaan ni secara serius dan berminat utuk menyertai kursus yang saudara Harizamrry nyatakan. Anything, harap bg info utk saya di: kairel@msn.com / 012-3599626

  25. Saya dan beberapa org kawan berminat dalam penternakan itik telur. kepada sesiapa yang ada maklumat mengenai kursus penternakan itik telur dalam masa terdekat boleh la hubungi sy di no. 019-5592486.

    Ucapan terima kasih didahulukan

  26. Saya pun berminat untuk sertai kursus penternakan itik telur dan ayam organik. Macam mana caranya. Jika ada boleh hubungi saya 013-9088119

  27. saya berminat mengikuti krusus mengenai membuat makanan ayam/itik dan juga tentang ternakan itik telur sekiranya ada tolong beri tahu saya berminat nak jadi peserta no utk dihubungi 019-9900777

  28. Salam Saudara Hairi.
    Razak sedia mengajar forumer Tuan menternak itik pedaging dan penelur secara percuma. Boleh juga layari http://www.unggasliasari.com
    Boleh juga jumpa saya di KL bila bila masa.
    Syarikat kami juga menjual anak muscovy dan anak khaki campbell pada harga RM 3.75. Kami juga sedia membantu memasarkan itik matang dan telur sekiranya memerlukan bantuan.
    0122269119 0192299119

  29. sy nk join kursus penternakan smua jnis itik..
    sy bru jln kn bsnes ini 2 bln…
    sy brtmpat di felda sungai kemahal, 28320 triang, pahang…
    bentong…

  30. Assalamualaikum…saya Erwan ingin menyertai khusus penternakan Ayam Kampung dan Itik di Balik Pulau P.Pinang…No tel utk dihubungi:017-5496445

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s