Senarai Pembekal & Pengusaha Produk Ternakan Sekitar Perak

ANAK AYAM SEHARI

1. Leong Hup Poultry Farm Sdn. Bhd
Lot 29 & 30
Gopeng Industrial Park
Gopeng Perak
Tel:603-7822818

2. Dinding Broiler Breeder Farm Sdn. Bhd.
Batu Undan Segari
Lumut Perak
Tel:605-6917532

3. Evergreen Breeding Farm Sdn. Bhd.
Lot 2263 Batu 10 Jalan Trong
34850 Changkat Jering
Taiping Perak
Tel: 605-5075613

4. D.B.E Breeding Farm Sdn. Bhd.
Lot 5461
Jalan Ladang Mara
32010 Simpang Tiga
Tel: 605-6914650

5. Linggi Poultry Farm (M) Sdn Bhd
Lot 658 Kampung Bekut
Mukim Pulau Kamiri
31100 Sg Siput(U), Perak
Tel: 605-5971960/1962


ANAK ITIK PEDAGING SEHARI

1. Xoon Hup Poulty Farming Sdn Bhd
58 Jalan TPP 1/19
Taman Industries Puchong
Puchong
47100 Selangor
Tel: 603-80614027

2. Mua Hin Farm Sdn Bhd
1688 Jalan Batu Sinar
Taman Bandar Baru,
31900 Kampar Perak
Tel: 605-4660817

ANAK ITIK PENELUR SEHARI

1. Teoh Choon Leng
No 21 Taman Assam Kumbang
34000 Taiping Perak
Tel : 05-5067787, 012-5011537

2. Chong Lee Poultry
Lot 2932 Mk 16
Jalan Bagan Lallang Satu,
Kawasan Perusahaan Acku
13400 Butterworth, Pulau Pinang
Tel : 04-3314733, 04-3236034, 012-4887303

3. Yeok Seh
TBP 2102 Jalan Byram
14300 Nibong Tebal
Seberang Prai Selatan
Tel : 04-5931323

DAGING & PRODUK ITIK

1. Perak Duck Food
3525, Kg Nibung, Temerluh
34800 Trong, Taiping, Perak
Tel: 605-8544146

2. Viatak Enterprise
Lot 149665 Klebang 2
Kawasan Perindustrian International IGB
30010 Ipoh
Tel:605-2919688

DAGING & PRODUK AYAM

1.Ayam A1
168, Jalan Bendahara
31650 Ipoh Perak

2. Ayam Madu
28, PT 145363 Off Jalan Seramik
11/1 Pusat Seramik, Fasa 2
31200 Chepor Perak
Tel: 605-5485509

3. Dinding Poultry Processings
Kg Acheh Industrial Estate
32000 Sitiawan perak
Tel: 605-6917211/2/3/

DAGING AYAM

1.XDBE (Ding Brother)
No 20 A Susur Medan Tambun
31400 Ipoh Perak
Tel:605-5482633

2. Ayam Ria
Pusing Perak
Tel: 605-2881893

3. Pronafas Sdn Bhd
No 82, Kawasan Perindustrian
Sri Manjung,
32040 Sri Manjung, Perak
Tel: 605-6884063

DAGING BEKU

1. Bekalan Sri Saga
32 Lintasan Perajurit Enam
Ipoh Perak
Tel: 605-5468284

2. Hua Lyeong Creameries
152E Jalan Kota
34000 Taiping
Tel: 605-8074620

3. Wah Seng
No. 8 Market Terrace
Ipoh
Tel: 605-2540267

4. Pu Sang Frozen Food Co.
No. 5 Jalan Jelf Ipoh
Tel: 605-2535098

5. Ipoh Frozen Food Co.
86, Jalan Sultan Idris Shah
Ipoh
Tel: 605-2532896

6. Syarikat Perniagaan Intan
Lot 12643 Jalan Changkat Jong
36000 Teluk Intan
Tel: 605-6211442

7. Rajni Daging Beku
Perindustrian Menglembu 2
Menglembu Light Industry
Tel: 605-5482712
605-5472561


ANAK AYAM KAMPONG

1. Yong Kim Wong
891 Queen Street
Pasir Pinji Ipoh Perak
Tel: 605-3214161

2. Teng Shoy Kau
40 Kg. Chengkal
35600 Sungkai Perak
Tel: 605-4387330
6019-5565019

3. Ng Joo Sang
37B Jalan Besar
Simpang Empat Semanggol
34400 Bagan Serai
Tel: 605-8901470

4. Lim Leng Chua
Syarikat Lean Hong
48 Batu 5 Jalan Baru
34200 Parit Buntar
Tel: 605-7161557

5. Yu Seng
Ayer Tawar Perak
Tel: 05-6725516, 016-5414335

6. Penternakan & Pembekal Ayam Joo Long
86, Jalan Raya, Serdang
09800 Kedah
Tel:0-604-4077423

SUSU KAMBING

1. Pengurus
Ladang Infoternak
Jabatan Perkhidmatan Haiwan
31100 Sg. Siput(U)
Tel: 605-5981552

2. Tang Kiah Choong
NBF Milk Sdn. Bhd.
No. 41 Lebuhraya Ipoh Garden South
31400 Ipoh
Tel: 605-5468232

3. Mohd Yasin bin Mohd Wahi
Perusahaan Tenusu Talang
No. 86 Kg. Talang Masjid
33000 Kuala Kangsar
Tel: 605-7774137/6012-5151251

4. Ravi Chandran
Ravi Saanan Goat Enterprise
No. 20 & 22 Persiaran Murni 7
Taman Indah Tg. Rambutan
31250 Ipoh
Tel: 605-5336843/6016-5324642

6. Kishlah Farm
Dairy Goat Farm
Batu 21 Jalan Kuala Kangsar Ipoh or
23 Jalan Calcutta Buntong 30100 Ipoh
Tel: 6012-4574487,6019-5558800,6017-5788391

KAMBING BOER & JAMNAPARI

1. MTZ Ventures Sdn Bhd (708876 P)
No 48, Medan Mahkota,
Jalan Ah Cheong
36000 Teluk Intan
Perak Darul Ridzuan
Tel No : 05-6223962
019-4086669 @ 019-2236364


DAGING RUSA

1. Pengurus
Ladang Infoternak
Jabatan Perkhidmatan Haiwan
31100 Sg. Siput(U)
Tel: 605-5981552

DAGING BURUNG UNTA

1. Pengurus
Ladang Infoternak
Jabatan Perkhidmatan Haiwan
31100 Sg. Siput(U)
Tel: 605-5981552

183 thoughts on “Senarai Pembekal & Pengusaha Produk Ternakan Sekitar Perak

  1. saya tengah cari orang nak beli serai secara pukal@borong
    harga boleh runding sebab siapa nak kena potong sendiri….saya dah tak larat….

    berminat hubungi saya
    ramzi
    012-6946575

  2. kepada pembekal atau pemborong yang ada memberi secara kredit tetapi tidak mendapat bayaran daripada (org atau syarikat yg mengambil bekalan tidak membayar hutang mereka) sila hubungi saya utk cara mendapatkan wang anda.

    019-577 8043

  3. Menyediakan perkhidmatan membela lembu atau kambing secara pawah.
    Untuk yang berminat mempunyai ternakan sendiri tanpa perlu berhenti kerja….tiada tanah…tiada masa…

    Hubungi saya untuk urusan lanjut : 013-9701210 (RUSDI)

  4. Saya ada membekalkan kambing jantan jenis kaprima dan boer, harga boleh runding, diternak diKampong Sayong, Kuala Kangsar Hubungi saya Agu Salim 019-9539273

  5. Sesiapa yang berminat untuk membekalkan baka lembu dari Australia / New Zealand sebanyak 10 ekor jantan dan 20 ekor betina sila hubungi saya di alamat yang tertera dibawah ini :
    D-Multiserve Resources Sdn Bhd
    No 38A, Jalan Cantik 4, Taman Pelangi Indah, 81800 Ulu Tiram, Johor.
    H/P no : 019 200435
    Tel. no : 07 8635335
    Fax. no : 07 8615335
    Email : sallehjaffar@dmualtiserve.com
    Regards,
    Mohamed Sallehuddin bin Jaffar
    D-Multiserve Resources Sdn Bhd

  6. Sesiapa yang berminat untuk membeli baja N 46 Granular (pokok kelapa Sawit) atau phrilled (pokok getah) bolehlah menghubunggi saya 012-2994687 (Zul).

    Minimum order
    25,000 Matrik Tan.

  7. Saya mempunyai baja N 46 granular (Kelapa Sawit) dan N 46 puvilled (Pokok Getah)
    sila hubungi saya 012-2994687 (Zul)

    Nota:
    Minimum Order 25,000 Metrik tan
    Agent diperlukan. commission 5 angka.. Lumayan..

    e-mail:zulflizo@gmail.com

  8. sy nk tau..penternakan arnab kt perak ni mggalakn x??de pasaran ke??
    ade sesiapa yang nk berkongsi pngalaman x??

  9. Sesiapa yang berminat untuk membeli ikan Keli dan benih ikan keli,daun Kesum, Ulam Raja,kangkong dan Daun Pisang.
    Sekitar K.L.
    Sila hubungi Sharul 017-6918892.

  10. Di zaman IT dan langit terbuka ini kelebihan mengunakan IT adalah satu kelebihan dalam perniagaan, jadi cara promosi dan menjual masa kini adalah melalui internet.

    kami sedang membangunkan satu perisian komputer yang dinamakan Pengurusan Haiwan Ternak yang mana kita tidak lagi bersusah payah membelek helaian kertas bagi mencari maklumat,sejarah, pemakanan, baka, umur ,salasilah, dan mengelakan daripada sumbang mahram dan juga kualiti genetik dll.

    1, Pengenalan melalui tag telinga atau gambar
    2, rekod tarikh lahir, baka, berat lahir, siapa ibu bapanya,
    3, Program pemakanan, Program kesihatan
    4, Dos kalkulator
    dan banyak lagi yang tak dapat saya huraikan disini hanya melalui demo sahaja.

    lawati blog kami : http://ladangkambingkami.blogspot.com

  11. Kami menternak ikan keli. Sesiapa yang berminat membeli ikan keli secara borong @ pun secara timbang boleh hubungi kami di 053122371

  12. Saya sedang berusaha untuk memasarkan daging, ayam dan kambing (frozen) untuk pasaran tempatan..sesiapa yang ada mengusahakan daging tersebut untuk supply ke syarikat kami Di Johor/ Pasir Gudang..sila berhubungi saya di talian 0127132958..saya memerlukan sekitar 1000 kg /minggu..insyallah akan meningkat pada masa akan datang..

    • Kami syk seraya resourses mebekalkn daging dan ayam frozen….masih mncari pemborong utk pasaran tempatan dan luarnegara.harga bolih bincang…hubungi dtalian. 019 9439992.

  13. kepada nursery ataupun pembekal anak kelapa sawit, saya sedang mencari anak kelapa sawit umur 6-8 dengan kuantiti yang banyak, kepada sesiapa yang boleh membekal dengan harga yang murah bolehla menghubungi saya. di 0174188443

  14. Sedang mencari pembekal udang harimau hidup untuk kolam memancing di Sungai Petani, Kedah. Anggaran diperlukan dlam 20kg setiap 2 hari. Sesiapa yang dapat membekal dgn harga berpatutan…call 012-4209574

  15. Pihak kami membekal makanan beku,daging lembu,daging kambing, ayam beku, rusa, makanan ikan keli, habuk daging, usus ayam dan sebagainya. Harga boleh runding. Berminat boleh hubungi saya, Zarm, Gombak, Selangor. 0123087579.

  16. saya memerlukan 8 ekor kambing betina kampung, 8 ekor kambing jantan kampung. dan 500 ekor anak itik telur.. Boleh hubungi saya di 0196214524 atau email mr_ijai@yahoo.com.. Saya perlukan pada pertengan Disember 2008

  17. Salam. Kami ada menyediakan segala perkhidmatan dalam penternakan ikan keli. Benih ikan keli dari kacukan F6 dan F2 dan pellet makanan ikan dari harga RM 1.50/kg. Sila hubungi saya di talian 0192236531. Terima Kasih

  18. salam..saya ada menyediakan ikan talapia pekasam di kawasan sg petani kedah.harga bagi sebungkus pekasam mengikut harga borong RM1.80 tertakluk kepada jumlah kuantiti yang di minta sekiranya banyak harga boleh dirunding lagi.sesiapa yang berminat untuk menjadi pengedar walaupun dari luar kawasan utara bolehlah hubungi saya di 017-4390114 @ 017-4615357.sekian wasalam

  19. Saya menguruskan pinjaman perniagaan dengan mudah dengan pihak bank tempatan,khas untuk status enterprise dan sdn bhd. Nama mestilah tidak disenarai hitam. Maximun pinjaman sehingga 2 juta. Tidak memerlukan paper work. Hubungi saya untuk maklumat lanjut di 012-4584901. Wasalam.

  20. saya mencari pembekal udang harimau hidup bagi keperluan kolam pancing saya, kepada yang berminat sila hubungi saya di talian 012 3932958 – kamaruddin kamal

  21. saya ingin menjual pakej kambing baka campuran boer/jamnapari jantan 2 ekor, betina 8 ekor dan anak 3 ekor- rm8,500.00.berminat hubungi amir 017-6808291. (terdesak kerana tekanan kewangan).

  22. Aswt, saya amat berminat utk membeli itik telur sebanyak 500 ekor termasuk ibu itik
    bole hubungi saya 012-6568268…

  23. Saya adalah pengedar daging arnab di kawasan Selangor.
    Membekalkan Daging Arnab yang BERKUALITI dan HALAL .
    Harga boleh dirunding mengikut kesesuaian pesanan.
    Khidmat Penghantaran disediakan mengikut permintaan.

    Jenis Daging: a) Daging Sejuk Beku (Frozen Meat) with carcass atau bertulang
    b) Daging Segar (FreshMeat) with carcass atau bertulang

    Agen jualan juga diperlukan dan harga utk agen boleh dirunding bergantung kepada kuantiti.
    Lokasi saya di Seri Kembangan, Selangor.
    Kepada yang berminat boleh terus call saya

    Hanz: 012-2712286

  24. Sedang mencari pembekal udang harimau hidup untuk kolam memancing di KL. Saya sudah ada pembekal tetapi mempunyai masalah Udang yang di terima berada dalam keadaan lemah dan tidak tahan lama. Cepat mati.
    Size udang yang di terima juga terlalu kecil di mana, pelanggaan saya kerap merungut mengenainya. Saya memerlukan size udang yang agak besar untuk kepuasan pelanggan serta pertandingan. Anggaran diperlukan dalam 10 – 15 kg setiap hari. Sesiapa yang dapat membekal dgn harga berpatutan …call Khairil – 018-3888161

  25. Ingin mengetahui harga pasaran telur itik mentah utk dijadikan telur masin,menjelang bulan ramadhan yg bakal menjelma,permintaan berterusan sepanjang masa ,tetapi kekurangan stok,utk pasaran dikalangan kawan-kawan sekitar kilang dan kejiranan,200biji/seminggu dan akan meningkat permintaan menjelang bulan ramadhan,kawasan penempatan saya di batu kawan,seberang perai selatan.

    • Salam .. saya pembekal telur itik sepenuh masa. Pengeluaran satu hari 600biji .. Jika berminat sila hubungi saya dgn no. 017 – 9031222 .. pada bila bila masa

      • salam hj..lokasi di mana?sy ingin membeli telur itik utk dijadikan telur masin..supply sekitar klang.harga sebiji brp??

      • salam hj..lokasi di mana?sy ingin membeli telur itik utk dijadikan telur masin..supply sekitar Shah Alam.harga sebiji ikut gred brp??

  26. saya nak tahu bagaimana cara menternak katak komersil yang lengkap….. termasuk reka bentuk kolam(design lengkap)@contoh gambar sekali.. serta jenis makanan katak tersebut dan lokasi@pembekal makanan katak di sarawak.harap dapat bantu…!

  27. Nak tahu sekitar Ipoh-Batu Gajah dimana boleh dapat anak pokok kelapa sawit….dengan umur dan harga sekali….0175734137

  28. Saya ada menternak ayam kampung yang sedia untuk di jual. Juga saya ada telur ayam kampung untuk di jual. Harga boleh di runding bergantung pada jumlah permintaan. Sila hubungi saya di 012 4675736

  29. dimana saya boleh dapat pembekal terus dari kilang atau dari ladang untuk,ayam,ikan,sayur dan sejuk beku.call saya urgent…019-383 3847..khairi

  30. 1. siapa ada bekalkan anak burung unta?? saya nak bela sepasang..

    2. Siapa tau macam mana nak bezakan anak itik jantan dengan betina???

    • beza antara anak itik betina dan jantan..

      1-muncung jantan lg pnjg dr betina
      2-kepala itik jantan besar sikit dr
      itik betina.
      3-ikut cerita p.ramlee(nujum pak blng)
      hahahahaha..

    • saya nak tanya, berapa banyak jumlah yg awak nak, cthnya: 1000kg/minggu ke , bagi daging lembu, 1kg=rm 14. hmmm if awak mau. saya blh bekalkan dalam jumlah unlimited. insyaallah . daging rusa juga saya ada sediakan, hmm ni no saya 017-7647678.

      • daging rusa berapa sekilo.adakah daging rusa tempatan? sijil halal macamana? kalau nak jumlah dlm 1000kg sebulan boleh ke dan berapa harga sekg?

  31. salam,
    syarikat kami ada membekalkan lembu untuk di ternak atau dijual.Syarikat kami juga menyediakan pengangkutan secara percuma untuk penghantaran…

    Harga lembu

    RM 2500 = 350per/kg

    Sekiranya anda tidak berpuas hati, wang anda akan dipulangkan..

  32. salam,
    syarikat kami ada membekalkan lembu untuk di ternak atau dijual.Syarikat kami juga menyediakan pengangkutan secara percuma untuk penghantaran…0192873066 (bigzaima)

    Harga lembu

    RM 2500 = 350per/kg

    Sekiranya anda tidak berpuas hati, wang anda akan dipulangkan

  33. saya sedang cari bekalan kelapa matang utk saiz A dan B.saya memerlukan bekalan seminggu 10,000 biji.hubungi saya di talian 019-3408184.

  34. saya ada membekal anak ayam kampong untuk penternak sekitar lembah klang.harga anak RM2.80 seakor. Ayam kampong harga RM 9.00 sekilo (hidup). jika berminat sila hubungi 016-3905859.

  35. Saya membekal lembu brahman dari segala segi aspek saiz yang di perlukan. Kami beroperasi di negeri sembilan. Harga boleh di runding dan penghantaran juga di sediakan. Berminat sila hubungi 0192126374 (Aziz). TQ…

  36. sesiapa yg ingin membeli daging arnab sila hubungi saya. Harga pasaran RM38.00 masih boleh dirunding.
    0122192237
    0196680178

  37. salam,saya memerlukan itik telur yang baru belajar bertelur sebanyak 500ekor,kalau boleh dari sekitar kelantan.hubungi:0179068979 wan

  38. kepada semua pengusaha daging beku, sekiranya ingin mendapatkan bekalan daging lembu,kambing, rusa,kerbau yg segar setiap hari. anda blh hubungi saya 017-7647678…

  39. Membekal produk makanan Haiwan untuk haiwan 4 kaki 2 kaki. Produk baru di Malaysia, harga murah dari produk makanan di pasaran dan berkualiti. More info, call: 012-5644887

  40. pembekal diperlukan…

    kami mencari pembekal bagi produk:-
    ikan bilis, udanga kering , kulit udang ,
    kulit ketam , dan gamat…

    kami memerlukan dalam kuantiti yang banyak untuk setiap bulan iaitu 10 ribu kg..
    jika anda ingin menjadii pembekal hubungi talian 0109031822…
    segera!!!!!!!!!!

    • saya boleh membekalkan semua jenis barng yang puan perlukan dengan harga borong..bagi saya email utk saya hantar quotation.. shahril 016 553 7777

  41. jika ade sesiapa yg igin menternak lembu boleh dapatkan lembu dr syuarikat saya..anta email ok…atau adew sesapew nak beli lembu sila kol num 0175316529..terbuka pada orang di ipoh perak.

    • Mana lokasi tanah yg hendak dijualkan itu?Nama di atas geran itu ada berapa waris?i mahu cuma satu nama sahaja bagi senang beurusan nanti…….@call i pd no ni:016-5061581.TQ.

  42. Kami adalah pembekal anak ayam (daging, kampung, mutiara), itik, lembu dan kamibing boer. Berpusat di Selangor. Sila hubungi saya di 016 697 8600 untuk sebarang pertanyaan atau mengirim e mel di erie1972@gmail.com

  43. menjual sepat kering 100 gram =RM2.00
    1 kg =RM20.00

    saya juga turut membeli sepat kering yang tidak dapat dipasarkan..

    saya juga membeli benih sepat..

    kepada sesiapa yang ingin berurusan boleh lah menghantar melalui email saya….abataraz@yahoo.com

  44. saya sedang mencari pembekal ayam dan daging di sekitar ipoh perak. saya mahu pemnelian secara pukal. purata seminggu dalam 50 sehingga 100 kg.
    sesiapa yang boleh membekalkan ayam dan daging sila hubungi saya

    Mastura
    016-4440577
    sahril
    019-3444463

  45. saya berminat menceburi pertenakkan itik telur tetapi tidak mempunyai pengetahuan dan pengalaman saya bercadang untuk memelihara itik di jeli kelantan jika sesiapa dapat sila hubungi saya 0195994711

  46. Saya selaku pengeluar daun pisang untuk pasaran sekitar bandar raya ipoh. membekal untuk pembuatan kuih dan perbagai untuk kegunaan peniaga . dijual mengikut kilo. berminat sila e-mel saya

  47. Salam,

    Kami adalah pengilang makanan ternakan ruminan bertaraf bumiputera yg
    menjalankan operasi di Balakong, Selangor.

    Formula kami adalah berasaskan nasihat dan R&D Dr Wan Zahari, ketua
    pengarah ternakan di MARDI yg beraksi sebagai Chief Technical Scientist di
    syarikat kami.

    Sehubungan dgn itu, saya ingin menarik minat pihak tuan/puan untuk memberi
    kami sedikit ruang untuk berkerjasama dgn pihak tuan/puan dlm industry
    pembekalan makanan ruminan ini. Harga tawaran kami amatlah menarik.

    Sekiranya pihak tuan/puan berminat, diharap tuan/puan hubungi saya melalui
    email / no talifon bimbit yg tertera dibawah ini.

    Sekian,

    Terima kasih.

    Aris Ibrahim
    +60123451834

  48. saya berminat untuk membeli anak itik baka khaki campbell dari UK sebanyak 50ekor…
    sesiapa yang dapat membekalkan baka itik tersebut sila hubungi saya d 0199653335.termasuk dengan harga kuantii bagi seekor anak itik tersebut…
    secepat yang mungkin

  49. Saya membekalkan bakteria baik(EM) untuk ternakan dan pertanian,bokashi dan bio.bz(pemusnah serangga organik)tiada bahan kimia dan toksik..www.bigzaimafarm.blogspot.com

  50. Saya nak tanya dimana boleh cari telur angsa saya pelukan dalam minggu ini. jika da sila hubungi saya 0175154517

  51. kami pengusaha dan peniaga ayam percik di cameron highlands memerlukan bekalan ayam segar atau frozen berminat menjadi pembekal sila tel kami 0194268511 sehari keperluan 200 ekor

  52. Riverstone Rabbit Farm terletak di Pantai Remis Perak. Kami menternak arnab daging dan arnab hiasan. Frozen rabbit meat ada dijual rm35/kg.
    Sesiapa yang berminat untuk membeli baka arnab daging New Zealand White ada jual disini.

    Hubungi : Omar : 0195491121

    • salam say inin mendapatkan baka aranab daging tapi saya ingin tahu harga . saya ingin mulakan dengan sepasang dahulu

  53. saya pembekal n penternak mealworms siapa berminat utk membeli secara borong n ingin menjadi pembekal tempatan sila hubung sy di talian- 012-8899946.

  54. kepada penternak katak jenis american frog..
    saya berminat untuk menjadi pembekal katak di sarawak sila nyatakan harga anda per kg.

    hubungi sy; 013-5690290

  55. assalamualaikum dan salam sejahtera

    saya seorang pembekal udang kering dan ikan bilis.kepada yg berminat di bawah saya sertakan harga yg ditawarkan kepada yg berminat.

    udang kering gred A : RM40 per kg
    udang kering gred sederhana : RM32 per kg

    ikan bilis putih siap kopek gred A : RM32 per kg

    Diskaun RM1 jika permintaan melebihi 30kg ke atas harga tidak termasuk caj penghantaran.untuk permintaan di sekitar Nilai & Selangor penghantaran percuma disediakan.saya mempunyai bekalan setiap bulan hampir 1 tan dan lebih jika terdapat lebihan permintaan.

    jika anda berminat boleh hubungi saya untuk rundingan harga, 017-3049856 Ainuddin ( din )

    sekian terima kasih

  56. saya mencari pembekal ikan pekasam@ ikan masin bagi memulakan perniagaan saya sila hubungi saya ditalian 012-2140265
    012-2230265
    017-6790265

  57. kepada semua…

    berminat untuk menternak katak..saya sedia
    membekalkan benih katak dan makanan katak..

    saya juga menjual katak dewasa secara borong..
    hubungi bob 016-2640428

  58. syarikat memerlukan bekalan berikut setiap bulan untuk kontrak selama 2 tahun :
    1)8000 ekor lembu sebulan
    2)700 000 liter susu lembu sebulan
    3)500 000 ekor ayam daging sebulan

    hubungi : Shah 0133919785

  59. sy ade menyediakan telur itik dengan harga 50cen sebiji…ayam kampung dan itik daging,sedang mengusahankn juga ayam belanda dan api api.ternakan di klebang besar melaka..berminat bole hubungi sy 019 2658126..johan

  60. saya mencari seekor kambing jantan jenis jamnapari 1 ke 2 tahun dgn harga antara rm200 ke rm300…..sila hubungi di talian ini 0175731741…..dalam daerah kinta selatan perak

  61. Saya hendak menggeluarkan Susupenuh krim dengan jenama saya sendiri. Saya hendak tahu cara-caranya. Saya harap ada orang tampil untuk menolong impian saya.
    Nombor talipon saya ialah 0164255441.

  62. Salam,

    Saya ada membekalkan daging rusa beku. Sila hubungi saya di talian 0133310315 sekiranya berminat untuk membeli atau mendapatkan maklumat lanjut. Terima Kasih

  63. salam sejahtera… saya ada menjual benih anak ikan di teluk intan perak
    KELI:-
    2 inci 6 sen
    3 inci 10 sen
    4 inci 20 sen

    TALAPIA:-
    2 inci 16 sen

    PUYU SIAM:-
    1-2 inci 14 sen

    BAUNG:-
    2 inci 16 sen
    call 017-2189628

  64. Salam…saya dari syarikat Mengkula Bumi Resources mencari pembekal kaki ayam dalam kantiti 1ton ke atas..jika ada mana-mana syarikat yang boleh bekalkan boleh la menghubungi saya di talian 0164327578 atau email pada saya idan_ms9@yahoo.co.uk ,Perbincangan akan di adakan selanjutnya secara terperinci..

    sekian,terima kasih..

    Eydan..

  65. pembekal ayam kampung kacukan batu kurau taiping perak.area selama ijok kamunting taiping penghabisan stok untuk raya haji 2012 call 0172255687 sms pun boleh kalau x dapat call line x berapa bagus…sms akan dibalas secepat mungkin..sekilo rm 7.80 jew..nego lagi….

  66. saya ada itik seranti, ayam kampung,ikan patin,ikan talapia merah&kelabu dan arnab yg cantik untuk dijual dalam kuantiti bilangan rendah sesuai untuk sesiapa saja yg berminat hubungi saya ayda -0173856809

  67. AS.KUM,SAYA INGIN BELAJAR MENTERNAK ITIK SERATI / ITIK NILA,MINTA JASA BAIK ENCIK2,TOLONG BAGI PANDUAN ASAS DAN CARA2 NYA.TANAH UNTUK TAPAK DAH ADA KAT SEMANGGOL TAIPING PERAK.HARAP BANTU SAYA,TQ.

  68. saya mencari pembekal sayur sayuran di taiping. pada sesiapa yang ada maklumat tolong berikan jawapan

  69. saya salah seorang penjual daging ayam di sekitar ipoh perak klu inginkan harga yang istimewa sila hubungi saya 0124955086

  70. Sy sedang mncari pemborong utk ayam organik & itik pedaging muscovy. Jika sesiapa juga berminat membeli aym kampung & hutan(anak biak) , boleh hubungi 0148482482 (simm)

  71. saya ingin mencari pembekal daging ayam sebanyak 120kg setiap hari termasuk penghantaran. call nombor saya sekira berminat.
    tempat adalah persekitaran mahjung, sitiawan.

  72. Sy adalah pembekal makanan ternakan berasaskan padi dan beras,sesiapa yang berminat untuk dapatkan dedak padi halus,dedak padi kasar,beras hancur&beras tenukut.hubungi sy AH MAD ditalian 014-8423114

  73. NAK cari daging rusa utk buat satay.. Brapa harga 1kg? fresh & frozen..???
    semasa ni sy menjual satay.. ayam tanpa lemak/kulit, daging, hati lembu, hati ayam, perut tuala & kambing di DELL’S place-bandar baru putra.. ipoh

    • Sy ada bekalkan daging rusa…tp kmi tidak jual kilo..kmi jual hidup. Boleh request untuk disembelih. Sekilo Rm 33. Berat hidup
      Boleh hubungi saya di 01111444021

  74. sy mempunyai sebuah resturant utk di jual.lokasi di bukit setiawan.saya telah membuka resturat berkenaan selama 3 tahun.resturant tersebut beroperasi 24 jam sehari…ala kedai mamak.sy ingin let go kedai tersebut dengan pekerja sekali.dan keadaan kedai mmg cantk.semua sudah reanowet.anda cuma cuci tangan sj.blh datang tgk.sy ingin menjual dengan harga rm270k.mengapa sy ingin menjual kedai tersebut adalah kerana skrg ini sy tengah membuka kedai bakery dan business catering.jika berminat blh call @ whatssap sy 0195111806

  75. Assalammualaikum Wbt,

    Harap maaf jika email saya ini menganggu tuan/puan. Saya ingin bertanya tuan/puan sekiranya tuan/puan mencari ikan gred C atau gred D bersaiz 150gram ke bawah utk di kisar untuk diberi makan kepada kolam ternakan tuan/puan. Ini kerana ada setengah penternak ikan membeli ikan jenis gred ini dari kami dan dikisar dan dicampur dengan dedak ikan utk ikan makan kerana hendak menjimat kos yang kian meningkat sekarang.

    Untuk makluman pihak tuan/puan ayah saya seorang Peraih ikan di Ayer Itam Labu, Kampar, Perak dan saya cuma ingin membantu beliau mencari pelanggan sekiranya tuan/puan ingin membeli ikan gred C atau gred D yg bersaiz 150gram kebawah boleh hubungi beliau di talian 017-5598597 dan nama belia En Mior Nadzary.

    Harga ikan boleh RM1.00 sekilogram sekiranya tuan/puan berminat untuk membelinya.

    Yang Benar

    Saifulrizal
    019-345 4433

  76. Saya ada memelihara ayam kampung kacuk sedia untuk di jual untuk penhabisan stok sebb nk masuk benih baru..ayam jantan dn betina saya kira borong rm8 ringgit sekilo ayam hidup sedia menhntar erea teluk intan perak..ayam masih muda berusia 2 1/2 boleh telifon saya 019-4916835 hari ni col esok sampai sebelum hujung bulan 8 2014

  77. MEERAH SAYS;

    PEMBEKAL diperlukan,

    kami mencari pembekal bagi produk, kulit kerang dan kulit siput semua jenis

    kami memerlukan dalam kuantiti yang banyak untuk digunakan iaitu: (1 kilo rm 0.40 dan 20 tan rm 8.000)

    lika anda ingin menjadi pembekal hubungi talian 016-4603608 segera!!!!!!!!!

  78. saya ada membekal susu lembu segar area taiping dan kamunting . berminat sila hubungi saya atau sms jika talian tidak di angkat. zana 0134488461

  79. Saya pembekal benih udang galah berpusat di sitiawan perak. Bagi yg berminat boleh hubungi saya untuk tempahan. 0135190085

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s